Belföld, Hírek

Farkasordító hideg jön, kemény fagyok lesznek reggelente

Az ország egyes részein akár mínusz 10 fok is lehet.

 

 

Szerdán észak felől tovább csökken a felhőzet, a legtöbb helyen akár több órára is kisüt a nap, délelőtt a déli határnál is megszűnik a csapadék. Az északkeleti, északi szél többfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Zemplénben, a Nyírségben és a Hajdúságban időnként viharos lesz. A légmozgás délutántól mérséklődik. A hőmérséklet kora délután 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére 0 és -5 fok közé hűl le a levegő – írja jelentésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

 

 

 

A folytatás még keményebb lesz.

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön északkeleten és nyugaton napos idő várható, délkelet felől megnövekszik a felhőzet és helyenként hó is szállingózhat. Északon időnként élénk lesz a keleties szél. Hajnalban -2, -10, napközben -1, +3 fokot mérhetünk.

Pénteken keleten naposabb, nyugaton valamivel felhősebb idő várható, de csapadék nem valószínű. A Dunántúlon többfelé feltámad a délkeleti szél, északnyugaton erős lökések is lehetnek. A fagyos hajnalt követően kora délután -3, +1 fokra készülhetünk.

 

 

hétvégén is folytatódik a télies, változóan napos-felhős idő, szombaton nyugaton főként a nap első felében helyenként a hó is szállingózhat. Vasárnaptól azonban újra pár fokos enyhülés veszi kezdetét.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?