Hírek, Külföld

Breaking: tízezer automata puskát osztottak szét Kijevben – Itt vannak az újabb részletek

Az ukrán belügyminiszter bejelentette, hogy tízezer automata puskát osztottak szét Kijevben – írja a The Spectator Index a Twitter-oldalán.

 

 

Közben az ukrán egészségügyi miniszter szerint 57 ukrán vesztette életét orosz támadások következtében, Oroszország pedig átvette a hatalmat a Fekete-tengernél található Kígyó-sziget felett.

Mint ismert, Vlagyimir Putyin, orosz elnök hétfőn este jelentette be, hogy Moszkva elismeri a kelet-ukrajnai szeparatista régiók függetlenségét, és elrendelte, hogy orosz fegyveres erők biztosítsák a békét a két „népköztársaság” területén. A döntést a Nyugat élesen bírálta, szankciók bevezetéséről döntött mind az Európai Unió, mind az Amerikai Egyesült Államok, mind pedig a világ számos kormánya. Csütörtök hajnalban Oroszország több irányból megtámadta Ukrajnát. Légicsapásokat hajtott végre, amelynek halálos áldozatai is vannak. Az agresszió előtt Vlagyimir Putyin, orosz elnök figyelmeztette a Nyugatot, súlyos következményei lehetnek, ha kívülről akarnak beleavatkozni a háborúba.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?