Belföld, Hírek

Jöhet az eső végre: vasárnap este megérkezik a vihar a fejünk fölé – mutatjuk

A Skandináv-félszigettől a Brit-szigetekig hidegfront húzódik. Szélesebb felhőzetéből több helyütt esik az eső, záporeső. Franciaország feletti középponttal ciklon örvénylik, arrafelé is sok helyen hull csapadék.

 

 

 

 


Kontinensünk többi részén döntően helyi hatások alakítják az időjárást. Napos idő a jellemző, de elsősorban a délutáni, esti órákban helyenként magasra tornyosulnak a gomolyfelhők, ezekből elered a zápor, intenzívebb záporokat pedig dörgés, villámlás, jégeső és viharos szél is kíséri. A sok napsütés mellett lokális záporok, zivatarok a Kárpát-medencében is előfordulnak. Tovább erősödik a nappali felmelegedés-írja az MTI

Hétfő éjfélig fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Hétfőn főként az ország északkeleti felén-harmadán lehet helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Vasárnap elszórtan valószínű záporeső, főleg az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és az Alpokalján néhol zivatar is kialakulhat.

Hétfőn elsősorban hazánk északkeleti felén-harmadán fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Az északi, hétfőn a déli szél néhol megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, de a nagyvárosokban, illetve vízpartokon enyhébb idő lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 36 fok között valószínű.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?