Belföld, Hírek, Sport

Breaking: az UEFA vizsgálatot indít a két magyarországi Eb-mérkőzés ügyében

A tegnapi frenetikus mérkőzés után – ahol a magyarok 1-1-et értek el a világbajnok francia válogatott ellen – a világ sajtó nemcsak a magyar csapat teljesítményével foglalkozik.

 

 

 


Ugyanis a magyar szurkolók negatív attitüdje is terítékre került. Már az első, a portugálok ellen vívott meccs után is árnyalták kissé a képet a magyar szurkolók homofób-megnyilvánulásai.

Döbbenetes, hogy még egy foci EB-n is képesek a magyar szurkolók rasszista rigmusokat zengeni. „A budapesti stadion több sarkából is érték rasszista rigmusok a franciák két sztárját, Kylian Mbappét és Karim Benzemát.” – számolt be a hírről egy holland napilap, a De Telegraaf.

Ráadásul Magyarországon már nem ez az első eset ilyen megnyilvánulások terén, mivel a múltban már többször is büntették a futballhatóságok a szurkolók rasszizmusa miatt.

Mbappé, a franciák sztár védője el is panaszolta, hogy huhogásra és rasszista jelzőkre lett figyelmes a mérkőzés alatt. A 22 éves világsztár édesapja kameruni származású. Karim Benzema algériai felmenőkkel rendelkezik – írja az Index.hu

24.hu közben az AP hírügynökségre hivatkozva azt írja:

Felmerült a gyanúja, hogy a közönség diszkriminatív dolgokat skandált, vagy tett a találkozók alatt. Az nem derült ki, hogy pontosan mi történt, vagy hangzott el, a fegyelmi bizottság azonban megvizsgálja a magyar-portugál és a magyar francia mérkőzéseken elhangzottakat.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?