Hírek, Külföld

A pokol még nem szabadult el, csak most fog: az oroszok betörtek a csernobili nukleáris övezetbe, az ukrán katonák az atomtemető védelmére készülnek

Még mindig nincs vége: a hajnal óta tartó hadműveletet egyetlen ember állíthatja le, az pedig Vlagyimir Putyin, de egyelőre úgy tűnik, esze ágában sincs megtenni. Sőt: Fehéroroszország felől négy rakéta csapódott be Ukrajna területén, az orosz katonák pedig beléptek a csernobili zónába.

 

 

jerusalem Post cikke szerint négy ballisztikus rakétát indítottak Fehéroroszország területéről Ukrajnába, miközben a kelet-ukrajnai városokban folytatódtak a heves harcok. Az ukrán belügyminiszter tanácsadója bejelentette, hogy az orosz csapatok megkezdték az átkelést Észak-Ukrajnába Fehéroroszországból, a csernobili atomkatasztrófa övezetén keresztül.

Oroszország csak csütörtökön több mint 203 támadást hajtott végre kelet-ukrajnai városok ellen – közölte az ukrán rendőrség, néhány pillanattal azelőtt, hogy négy ukrán meghalt, amikor a helyi ukrán vezetés szerint az orosz erők rátámadtak egy kórházra Ukrajna Donyeck régiójában. Emellett a hírek szerint az orosz erők foglyot is ejtettek a heves keleti harcokban. amint a Blikk is megírta, az ukrán hadsereg is elfogott két orosz katonát.

Közben a Twitteren is egyre több bejegyzés szól arról, hogy az ukrán haderők a csernobili atomzóna radioaktív hulladéktárolójának védelmére készülnek, a területen tűzharc is kialakult. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, az ukrán katonák épp életüket áldozzák ott azért, hogy az 1986-os katasztrófa ne ismétlődhessen meg.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?