Életmód, Érdekes, Külföld

Íme néhány dolog, ami Japánban teljesen normális, de a világ különböző országaiban nem

Már rengetegszer írtunk Japánról és a japán emberekről, hogy mennyire különlegesek, hiszen olyan dolgokat csinálnak, ami például az európaiak számára teljesen idegen. Például egy hosszú ideig tartó sorban állásnál inkább leteszik táskájukat vagy cipőjüket ők pedig valahova leülnek, míg várakoznak. De hasonlóan érdekes dolog még, hogy a japán gyerekek úgy vannak nevelve, hogy tanítás után nekik kelljen kitakarítani az iskolát. Erre azért van szükség, mert olyan készségekre tesznek szert, melyet szuperül tudnak hasznosítani a való életben. A mai cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló különlegességeket hoztunk el nektek, mellyel bizonyítható, hogy japánok valóban az utánozhatatlan nemzetek közé tartozik.

 

 

 

1, Japán fővárosában, Tokióban olyan játszóterek vannak, ahol hőgombák vannak, melyek 10 fok alatt bekapcsolnak, hogy a szülők ne fázzanak, miközben gyermekük élvezi a játékok adta szuper lehetőségeket.
2, “Amikor először jártam Japánban azt hittem elégették a kenyeret, de kiderült, hogy bambusz faszénből készült, és olyan omlós, mint egy hagyományos fehér kenyér.”
3, Amikor nagy sor van és az emberek nem akarnak hosszú-hosszú perceken át ácsorogni, szimplán leteszik táskájukat, ami jelzi azt, hogy éppen hol álltak.


4, A tömegközlekedés is sokkal gördülékenyebb, mint hazánkban. Speciálisan kijelölt zónák vannak, ahol az utasok várakozhatnak, így elkerülik a más emberekkel való összeütközést.
5, Japánban vannak olyan automaták, ahol friss zöldséget és gyümölcsöt lehet vásárolni.
6, Vannak emberek, akik nem engedhetik meg maguknak az autót, ezért spéci biciklivel közlekednek, amin van hely mind egy kisbabának, mind egy nagyobb gyermeknek is.


7, Japánban, ha a gyerekek a zöld színű vonalat követik, akkor egyenesen eljutnak az iskolába.
8, A legtöbb taxiban üléshuzat van, ami általában fehér csipkéből készül.
9, A vendéglátóhelyek külön kosarakat tartanak fent a hölgy vendégeknek, hogy nekik ne a földre kelljen tenniük táskájukat.
10, Japánban gyakran rendezik át a szupermarketeket,ám ilyenkor nem hagyják magukra a vásárlókat. Minden bevásárlókocsira egy térképet tesznek, ami jelzi a termékek pontos helyét.
11, Nemcsak zöldséget és gyümölcsöt lehet automatákból venni, hanem minden mást is. A legjobb, hogy gyakorlatilag minden sarkon található néhány automata.
12, A japán szupermarketekben komplett reggelit és vacsorát is lehet venni, amit már csak meg kell melegíteni.
13, Japánban vannak olyan emberek, akiket kifejezetten azért vettek fel, hogy betolják az embereket a tömegközlekedési eszközökbe.
14, Újabb automata, ami nem csak ételeket ad, hanem cicakaját, játékot, virágot felnőtt tárgyakat és a többi.

 

 

 

 

 

15, Japánban a gyerekek takarítják ki az iskolát tanítás végén. Ezzel olyan készségekre tehetnek szert, amit szuperül tudnak hasznosítani a való életben.
16, A japán vállalatoknál dolgozó emberek minden ebéd után kapnak egy fél órát amit szundikálással, sziesztázással tölthetnek, hogy kellő energiát gyűjtsenek a nap hátralévő részébe.

17, A japánok kézfogás helyett mindig meghajolnak, ám minden meghajlás más és mást jelent. Ebből a videóból megtudhatod, hogy mi mit jelent pontosan.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?