Belföld, Hírek

Az elektorok megerősítették Biden győzelmét, hivatalosan is ő a következő amerikai elnök

Bidenre 302, Trumpra 232 elektori voksot adtak le.

 

 

 




 

Megerősítette Joe Biden demokrata elnökjelölt győzelmét az Egyesült Államok 50 államában és a fővárosban, Washingtonban összegyűlt elektori testület – írja a Guardian.

A lap megjegyzi:

Joe Biden 302, Donald Trump elnök 232 elektori voksot kapott.

Az elnökké választáshoz 270 elektori szavazat szükséges.

Reuters Kalifornia állam 55 voksának beérkezése után jelentette, hogy Biden egészen biztosan több mint 270 elektori szavazatot kapott.

A voksokat hivatalosan január 6-án, két héttel az új elnök eskütétele előtt, a Kongresszus két házának együttes ülésén ismertetik.

Az elektori választás általában csak formalitás az amerikai elnökválasztás folyamatában, ám Donald Trump korábban azt mondta: tömeges csalás volt a választásokon, de ha az elektori testület Joe Biden demokrata párti jelöltet választja, akkor ő átadja a Fehér Házat.

„Az Amerika lelkéért vívott küzdelemben a demokrácia kerekedett felül” – fogalmazott Joe Biden miután az elektorok megerősítették a győzelmét, azt is hozzátette:

„A demokrácia lángját rég fellobbantották ebben az országban, és most már tudjuk, hogy sem egy világjárvány, sem a hatalommal való visszaélés nem képes kioltani.”

Donald Trump egyelőre nem reagált az elektorok döntésére.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?