Belföld, Hírek

Szijjártó megígérte: Erdélyben már március 19-től szavazhatnak a kettős állampolgárok

Hadházy Ákos független képviselő újabb bizonyítékát találta meg annak, hogy a Fidesz vezette magyar kormány alaposan bebiztosítja a magának a 2022-es választások végeredményét.

 

 

A székelyföldi Gyergyóremetén, – a szekelyho.ro híre szerint – a magyar kormány támogatásával felépülő élelmiszeripari nagyberuházást is meglátogatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és kifejtette, hogy – az ott készült videó tanúsága szerint, – Erdélyben három helyen, március 19-től reggel 6-tól este 10-ig szavazhatnak a kettős – magyar és román – állampolgárságú emberek.

A képviselő közösségi posztjában ehhez még hozzáteszi: ezt természetesen levélben is megtehetik, sőt odaadhatják másnak is, hogy vigye be a külképviseletre.

De a Magyarországra adózó, ám Nyugat-Európában dolgozó magyarok viszont országonként egy-két helyen, csak április 3-án reggel 7 és este 7 között szavazhatnak. – utal a választási ügyeskedés kézzelfogható bizonyítékára.

Márki-Zay Péter tegnapi posztjában arról írt: 15-20 ezer halott is meg fogja kapni a szavazólapokat, és senki nem fogja ellenőrizni, hogy más szavazott-e helyettük.

Szijjártó arra is kitér beszédében, hogy ha április 3-át követően a Fidesz-kormány folytathatja a munkát, továbbra is hozzájuthatnak az anyaországtól kapott támogatáshoz az erdélyi nagyvállalkozók, mint ahogy Balázs Attila egymaga 37 milliárd forintot kapott egy gyergyóremetei tejpor- és krumplifeldolgozó üzem felépítéséhez.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?