Belföld, Hírek

„Ízlik, finom?” – Arra kényszerített egy kisdiákot egy tanár, hogy szappannal mossa ki a száját – videó

Egy édesanya arról számolt be a Fókuszban, hogy ötödikes gyermekét arra kényszerítette egy pedagógus, hogy szappannal mossa ki a saját száját.

 

 

 

Az eset tavaly októberben történt, a napközis tanár ellen megtörtént a feljelentés, s a rendőrség azóta is vizsgálja az esetet. Fülöp Attiláné Orsolya a Fókusz riportjában azt mondta, a fiát a napközis pedagógus arra szólította fel, hogy szappannal mossa ki a száját.

Fölvitte a fiamat a tanári vécébe, ahol bele kellett nyomnia a szájába a szappant, miközben kérdezte tőle, hogy ízlik, finom?– mesélte az édesanya, aki szerint azóta sem értik, mit követhetett el a gyermek 2022. október 13-án, hogy ilyen büntetést kapott.

A gyermek azt mesélte az édesanyjának, hogy amikor ez történt, az udvarról éppen mentek fel az osztályterembe, s egy másik gyermek elkezdte bosszantani.

– A kisfiam többször rászólt, az osztálytársai is tanúsítják, hogy „ne piszkáljálj, ne fogdosd a nyakam”, de a kislány nem hagyta abba. Ekkor elhagyta a kisfiam száját két csúnya szó, amit a napközis tanár meghallott” – nyilatkozta a szülő, majd hozzátette: ekkor vitte fel a fiút a tanár a mosdóba.

A fiatal nem akarta elmesélni otthon a történteket, így az anyukája nem is tudta volna meg, ám a gyerek egyik osztálytársa hangüzenetben tudatta az édesanyával, hogy mit csinált a tanár. Ezután mesélte el a gyermeke, hogyan büntették meg, ráadásul – mint elmondta – egy másik pedagógus is volt a mosdónál, aki tanúja lehetett a történteknek, ám nem tett semmit. Az édesanya azonnal felhívta a tanárt, megkérdezve, mi történt.

„Azt mondta, igen, és el fogja mondani a rendőröknek” – mesélte az asszony.

A nő azonnal feljelentette a tanárt, és úgy tudja, az illetőt már kihallgatta a rendőrség. Ennek ellenére nem nyugodott bele a történtekbe.

„A kisfiamat ki kellett vennem a napköziből, s kérvényeztem, hogy kerüljük a személyes kontaktust. Ez a tanár pedig azóta is ott van” – nyilatkozta az aggódó szülő.

Fülöp Attiláné Orsolya azt nyilatkozta, hiába telt el három hónap, a fia nem tudta feldolgozni a történteket, és elvesztette a bizalmát a felnőttekben. Ráadásul sokkal nehezebben koncentrál a történtek óta, plusz nem alszik jól. Eddig ötös tanuló volt, ám a tanulmányi átlaga is rosszabb lett valamivel, már becsúszott pár négyes is.

Az RTL Klub Híradója felkereste az iskolát, de az igazgató a nyomozásra hivatkozva visszautasította a válaszadást. A gyermeket a szülei szeretnék másik iskolába adni, de még nem találtak megfelelőt.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?