Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Váratlan fordulat L.L. Junior kisfiának tragikus balesete ügyében: Hopp Csilla ellen nem emelnek vádat, a barátnője hibázott

Nem emelnek vádat Hopp Csilla ellen – derült ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

 

 

Bár a rendőrség korábban vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat az illetékes ügyészségnek, sokáig nem lehetett tudni, hogy bíróság elé kell-e állni L.L Junior volt feleségének, aki két éve veszítette el a kisebbik fiát, Dávidkát. Az ügyészség most közölte az édesanyával, Hopp Csillával, hogy vele szemben megszüntette az eljárást.

A tragédia még 2019 augusztusában történt, hogy a piros jelzés ellenére a hároméves Dávidka kiszaladt az útra a Füredi utca kereszteződésénél, egy szabályosan közlekedő autós pedig elgázolta. A mentősök órákig küzdöttek az életéért, ám nem sikerült megmenteni a kisfiút. A rendőrség az édesanyát gondatlan emberölés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki, idén júliusban pedig lezárták a nyomozást, s vádemelési javaslattal továbbították azt az ügyészségnek. Az illetékes kerületi ügyészség álláspontja szerint az édesanya barátnője mulasztott, ezért vele szemben vádat emelt, az édesanyával szemben viszont megszüntette az eljárást.

 

 

 

A közleményben részletesen közlik, hogyan történt a végzetes baleset.

Mint írják, a társaság a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél a zebrán kívánt átkelni, a gyalogosforgalmat irányító lámpa azonban pirosra váltott, ezért a társaság egy része – köztük a kisgyermek – az úttest szélétől mintegy 0,7 méter távolságra megállt. A kisfiú mellett jobbról a vádlott, az ő jobbján pedig az édesanya állt. A társaság másik része, köztük a gyermek idősebb testvére, még a piros jelzés előtt átért az úttest túloldalára, ahol megálltak, majd várták, hogy a többiek is átkeljenek.

Dávidka – az idősebb testvérét követve – lelépett a zebrára, ám a mellette álló felnőtt nő, aki Hopp Csilla barátnője, visszahúzta őt, visszatartotta, mjdd rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezt követően – mivel kizárólag ő tartózkodott közvetlenül a gyermek mellett, aki így az ő felügyelete alatt állt – megfogta a kisfiú kezét.

A gyermek ennek ellenére pár másodperc múlva ismét kiszaladt az úttestre, ahol egy szabályosan, 42-43 km/h sebességgel közlekedő autós elütötte.

 

 

 

A tragédiára a vád szerint Hopp Csilla barátnőjének mulasztása miatt került sor, mert nem járt el kellő gondossággal, így a felügyelete alatt álló kisgyermek kezét nem megfelelő módon és erővel fogta, illetve más módon sem akadályozta meg, hogy a 3 éves kisfiú – miután egyszer azt már megtette – újra az úttestre lépjen – írják indoklásképp a közleményben.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vele szemben gondatlanságól elkövetett emberölés vétsége miatt vádiratot nyújtott be a bíróságra, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozva.

Leírják: a kerületi ügyészség álláspontja szerint az édesanyát mulasztásban megnyilvánuló büntetőjogi felelősség nem terheli, mivel – valamennyi körülményt figyelembe véve – alappal bízhatott abban, hogy gyermeke a barátnője szoros és közvetlen felügyelete mellett kellő biztonságban van. A kerületi ügyészség ezért az édesanyával szemben a gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult eljárást megszüntette.

– Örülünk, hogy most lezárult Csilla szenvedése és meghurcolása. Az ügyészség megfelelően értékelte és mérlegelte a bizonyítékokat és az általunk beadott indítványokat, és a hatóság is arra az eredményre jutott mint mi, azaz hogy ügyfelem nem követett el bűncselekményt – mondta lapunknak dr. Horváth B. Gábor, Hopp Csilla ügyvédje.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?