Belföld, Hírek

Újabb futballstadiont épít Mészáros Lőrinc

Az üzletember családi cége 22 milliárd forintért húzhatja fel az új sportcentrumot.

 

 

Bár a BVSC-Zugló futballcsapatának 2015-ben adták át 105×68 méteres felújított pályáját, az illetékesek úgy döntöttek, hogy ezt most teljesen elbontják és egy új stadiont építenek a helyére.

A létesítmény az RTL beszámolója szerint egy 1999 fősre tervezett épület lesz, mely fedett lelátóval, drénezéssel, öntözéssel, pályafűtéssel ellátott élőfüves futballpályával, valamint kiegészítő műfüves zónával fog rendelkezni, ez azonban nem minden.

A sporttelepen ugyanis az új futball stadion mellett épül egy bruttó 4300 négyzetméteres, multifunkciós versenycsarnok 432 fős fedett lelátóval és napelem-rendszerrel, valamint egy új küzdősport edzőcsarnok is, mely körül utakat, parkolókat, illetve zöldfelületeket alakítanak majd ki.

A „BVSC-Zugló Sportcentrum Komplex Fejlesztése keretében: Labdarúgó Stadion, Többfunkciós Versenycsarnok, Küzdősport Edzőcsarnok és kapcsolódó külső létesítmények építése” tárgyban kiírt közbeszerzést, nettó 22 milliárd forintos ajánlattal a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Építő- és épületkarbantartó (Épkar) Zrt. alkotta konzorcium nyerte el.

A Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrincék családi cége, így a milliárdos üzletember egy újabb komoly itthoni beruházáshoz adhatja a nevét.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?