Hírek

35-40 fokos hőhullám jön a héten egész Európába!

A hévégén még sok helyen viharok várhatóak a kontinensen, de a jövő héten egész Európa felkészülhet a nyár első hőhullámára.

 

 

 

 

Franciaország és Olaszország egész területén 35 és 40 fok között alakulhat a hőmérséklet, Spanyolország északi részén, Barcelonában pedig meg is haladhatja a 40 fokot. A nagyon magas hőmérsékletet egy Észak-Afrikából érkező meleg levegő tömeg okozza.

 

 

 

„Madridtól Párizsig, Belgium, Frankfurt és Berlin is több napon át tartó hőhullámra számíthat – ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy napokon át kitartó, abnormálisan magas, legalább 32 fokos vagy afeletti hőmérsékletre lehet számítani” – írta az Accuweather.

 

 

 

 

A hétfőtől péntekig tartó hőség legfőképp az időseket és gyerekeket veszélyezteti.

A meteorológusok már régóta arra figyelmeztetnek, hogy a hőhullámok az idei nyár meghatározó trendjei lehetnek. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint 2018 az eddig mért három legmelegebb év egyike volt Európában.

A klímaváltozás érdekében tett lépéseket rögzítő, közös uniós célkitűzést 2030-ra és 2050-re épp a tegnapi uniós csúcson vétózta meg Csehország, Lengyelország és Magyarország kormányfője.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?