Hírek, Külföld

Negyvenezren vonultak utcára Bécsben: szélsőjobbosok vezényelték az oltásellenes tüntetést, náci karlendítést követően színes bőrűeket köpködtek

Közel negyvenezren vettek részt azon a bécsi tüntetésen, amelyen az ausztriai bezárás ellen tiltakoztak az oltástagadók. Maszk szinte senkin nem volt, a rendőrséggel is összecsaptak, az osztrák lapok szerint a szélsőjobbos Szabadságpárt vezényelte a tüntetést.

 

Közel negyvenezer ember vett részt a szombati, bécsi tüntetésen, amelyen az oltásellenes tiltakozók vettek részt, szinte mindenki maszk nélkül. A felháborodott tömeg az ausztriai bezárás ellen tiltakozott. A bécsi kormány egyelőre 10 napra minden oltatlannak megtiltotta az utcára lépést, a karantén csak az élelmiszerboltok, gyógyszertára és a munkahelye látogatásának ideig vannak feloldva.

Ausztriában hatvanhat százalékon áll az átoltottság, mégis súlyos számokat mutatnak a napi járványügyi adatok. Emiatt döntött így a kormány – amennyiben a szigorítás ellenére sem javulnak a statisztikák, akár meg is hosszabbíthatják a kijárási tilalmat.Komoly feszültség is kialakult a bécsi tüntetéseken. Hiába vigyázott ezerháromszáz rendőr a rendre, az Index arról számolt be, hogy egy színes bőrű nőt és egy fejfedőt viselő társát súlyos atrocitás is ért: körbevették őket, majd náci karlendítés és heil Hitler kiáltást követően mindkettőjüket leköpték a szélsőjobbos huligánok.

Nem csak az osztrák lapok, de egy Bécs közelében élő Blikk-olvasó is elmesélte, hogy főleg a szélsőjobb oldali Szabadságpárt és annak vezetője, Herbert Kickl hívta az utcára az embereket. Informátorunk elmondta, közel négyszáz embert tartoztattak fel és igazoltattak a tüntetések kapcsán, de általánosságban higgadtak a polgárok.

„Fegyelmezett a lakosság, de azt hozzáteszem, hogy mégis kevésbé értenek egyet az emberek a kormány döntéseivel itt, mint otthon.”

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?