Belföld, Sport

Csipes Tamara 107 millió forintot, Kozák Danuta és Milák Kristóf 100 milliót kap tokiói eredményeiért

Összesen 2,8 milliárd forint jutalmat osztanak ki az első 8 helyen végzett sportolók között.

 

 

 

 


Blikk kiszámolta, melyik magyar sportolónak mekkora pénzjutalom jár a vasárnap zárult tokiói olimpián elért kiemelkedő eredményéért. Az aranyéremért ezúttal 50 millió forintot, az ezüstért 35,7 milliót, a bronzért 28,5 milliót fizetnek, de még a 8. helyezettek is 2,8 millió forinttal lesznek gazdagabbak. Idén ráadásul a korábbiakkal ellentétben a csapatban indulók is teljes összeget kapnak.

Ez alapján a listát a kajakozó Csipes Tamara vezeti, aki összesen 107,2 millió forint jutalmat kap. Utána a szintén kajakozó Kozák Danuta és az úszó Milák Kristóf következik, akiknek 100-100 millió forint jár.

A vívó Szilágyi Áron és a kajakozó Bodonyi Dóra 78,5 milliót, az ugyancsak kajakos Kopasz Bálint és Tótka Sándor 71,5 és 55,7 millió forintot kapnak.

Utánuk a birkózó Lőrincz Tamás és a kajakos Kárász Anna következik 50-50 millióval, míg az ezüstérémért járó 35,7 milliót Lőrincz Viktor (birkózás), Varga Ádám (kajak), Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszás), Berecz Zsombor (vitorlázás) és Siklósi Gergely (vívás) kapják.

A bronzéremért járó 28,5 millió forinttal gazdagodik Tóth Krisztián (cselgáncs), Hárspataki Gábor (karate), Kovács Sarolta (öttusa), Gémesi Csanád (vívás), Szatmári András (vívás), Decsi Tamás (vívás), valamint a férfi és a női vízilabda-válogatott összes tagja.

Bár ezek az összegek sok évnyi magyar átlagfizetésnek felelnek meg, nem szabad elfelejteni – mint azt a Blikk is hozzáteszi –, hogy a sportolók mindegyike sok évnyi hihetetlenül kemény munkát tesz bele az olimpiai szereplésbe.

Tokióban összesen 20 éremmel zárt a magyar küldöttség, az elmúlt 25 év legjobb teljesítményét nyújtva.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?