Belföld, Hírek

Családi dráma: mi lesz most Jolika néni halálát követően a művészházaspár fiával?

Aggódnak a barátai a ma reggel maghalt Jolika néni fiáért, Péterért, aki – mint ismert – az édesapja meggyilkolása miatt ül letartóztatásban.

 

 

 

 


Betegágyán érte a halál Jolika nénit, Szilágyi István özvegyét. Mint ahogyan azt a Blikk is megírta Jolika néni egy budapesti kórházban hunyt el ma reggel.

A szobrászművész még az utolsó napjaiban is csak a fiát emlegette, és még azt is megbocsátotta neki, hogy egy szóváltást követően halálra verte az édesapját – írta meg a Bors. A család egy közeli ismerőse megindító részleteket árult el Szilágyiék kálváriájáról.

„Korábban rendszeres vendég voltam a pici, szegényes házukban, mint Peti egyik legjobb barátja. Jolika nénivel már akkor nehéz volt kommunikálni, mert sok gyógyszert szedett. Ennek ellenére világosan látszott, hogy mennyire szereti a fiát” – mondta a férfi, aki reggel óta képtelen a sírást abbahagyni.

Hozzátette, hogy villámcsapásként érte Jolika néni halálhíre. „Ő is jobb sorsra lett volna érdemes, akárcsak Peti! Tudom, hogy akik nem ismerik, közönséges gyilkosnak tartják, de ez a szomorú történet egyáltalán nem ilyen egyszerű. Őszintén szerette a szüleit, ezt tanúsíthatom!” – magyarázta a barát.

„Paradox módon úgy érzem, hogy a Peti egyetlen esélye lett a börtönben tovább élni, hiszen akadtak mentális problémái, nagyjából munkaképtelen volt, ráadásul gyakran önmaga számára is elviselhetetlen” – magyarázta.

Az ismerős meggyőződése, hogy Szilágyi István akár az életét is feláldozta volna fiáért. Megjegyezte még azt is, hogy Jolika néni élete egy ötven évig tartó haldoklás volt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?