Belföld, Hírek

Szlovákok lendítették fel a borsodi ingatlanpiacot

Felpezsdült az észak-borsodi falvak ingatlanpiaca, ugyanis egyre jelentősebb számban vannak jelen a térségben a szlovák vásárlók, írja a G7.

A cikk szerint az érdeklődés hátterében az egyik legszegényebb magyar járás iránti érdeklődés hátterében a Szlovákiában is szárnyaló ingatlanárak állnak. A kassai kerületben 2020 első és második negyedéve között például 24 százalékkal növekedtek a négyzetméterárak.

A változások következtében ott mostanra ötször annyiért lehet hozzájutni egy ingatlanhoz, mint Észak-Borsod falvaiban.

A G7 azt írja, az árakat egyelőre még nem verték fel nagyon a határon túli érdeklődők, a szlovákiai Reality69 ingatlanügynökség honlapján 59 Edelényi járásban fekvő ingatlant hirdettek a napokban, átlagosan 131 ezer forintos négyzetméteráron. Viszonyításképp az egyik legismertebb hazai ingatlanhirdetési portálon, az Ingatlan.com-on mindössze nyolc hirdetést adtak fel a térségből.

A statisztikák sugallta képpel nagyjából egybevág néhány megkérdezett helybeli tapasztalata is, akik szerint jórészt a fokozódó szlovákiai keresletnek köszönhető, hogy régóta üresen álló házak új tulajdonosokra találtak.

 

 

 

 

forrás: 24.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?