Belföld, Hírek

Jakab Péter páros lábbal szállt bele Orbán beszédébe – mini Putyinozás után itt a kuruzslózás

Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel hétfőn a Parlamentben és a gazdaság újraindítása mellett arról is beszélt: május végére 3,5 millió embert oltanak be Magyarországon.

 

 

 




 

Az országgyűlési frakciók a beszédet követően reagálhattak annak tartalmára, é sport pedig a Jobbik elnöke, Jakab Péter kezdte. Jakab már a múlthéten megmondta: nem fogja adni a szavazatát az újabb felhatalmazáshoz, ami ahhoz kell, hogy a rendkívüli jogrendet meg lehessen hosszabbítani, azaz a kormány továbbra is rendeletekkel kormányozhasson a sikeresebb és gyorsabb védekezés érdekében. Ezt ősszel viszonylag simán sikerült megszavaztatni, most viszont ás a helyzet. Jakab Péter már a múlthéten – mikor emlékezetes módon le „mini Putyin” -ozta Orbánt, megmondta, hogy nemmel fog szavazni a kérdésben.

Orbán Viktor most a vakcináról, a tömeges oltásról és a gazdaság jövőjéről beszélt bővebben – minden részletet eollvashat itt a mai beszédből.

– Sok beszédnek sok az alja – kezdte reagálásában Jakab Péter (Jobbik). Szerinte a kínai vakcina nem kell majd senkinek. A nemzeti konzultáció szerinte időhúzás, és Orbán döntésképtelenségét bizonyítja.

– Erre a bohóckodásra nincs idő – mondta Jakab. Szerinte nem kerülhet hátrányos helyzetbe, aki nem akarja kínai vakcinával beoltatni magát.

– Ön úgy viselkedik, mint egy afrikai kuruzsló, vagy kínai vakcinaügynök – fogalmazott Jakab. – Nem lehet, hogy egyszer az életben nem megzsarolja, hanem partnernek tekinti az Európai Uniót és az ellenzéket?

Orbánnak korlátlan hatalma volt, mégis mindig másra mutogatott – mondta Jakab.

Élő közvetítés az Országgyűlés üléséről

Élő közvetítés az Országgyűlés üléséről

Közzétette: Nemzeti Televízió – 2021. február 15., hétfő

– 14 ezren haltak meg, százezrek kerültek az utcára, és még felhatalmazást kér? Tőlem nem fogja megkapni! – mondta Jakab, hozzátéve: – 3600 milliárd forint állt rendelkezésre, minden munkahelyet meg lehetett volna védeni, 80 százalékos bérpótlékot kaphatott volna mindenki. Helyette Mészáros Lőrinc és fideszes alapítványok kaptak belőle.

– A fél országot ellopták, a másik felét nem adjuk. Miniszterelnök úr, készüljön a bukásra – zárta felszólalását a Jobbik elnöke.

Orbán Viktor a hozzá intézett beszédek után reagált az őt és kormányát ért vádakra, hosszú közvetítésünkben megtalálja azt is, miként utasította vissza Jakab Péter mondanivalóját.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?