Celeb / Híresség

„Bosszút álltam a Covidon” – Polgár Tünde denevért evett a Seychelle-szigeteken

Medúzacsípés, teknőssimogatás, de­ne­vérkóstolás – élményekben gazdag kirándulásuk volt a Sey­chelle-szigeteken Polgár Tündének és férjének, Árpinak. Két és fél hetet töltöttek a földi paradicsomban, s ezalatt hét szigetet is körbejártak.

 

 




 

– Bosszút álltam a Covidon, és gyümölcsevő denevér volt az ebédem – árulta el a Vasárnapi Blikknek a csodás vakációról nemrég hazatérő Polgár Tünde.

Hajóval járták körbe a környéket / Fotó: Blikk

– Varázslatos hely, hét szigetet jártunk be, voltunk a világ legszebbjének kikiáltott tengerparton, és oda is ellátogattunk, ahol a valaha volt legtöbb képet készítették turisták – mesélte a Feleségek luxuskivitelben sztárja, aki az aktív pihenést szereti, és a fehér homokos partok övezte szigeten is talált elég kalandot.

– Lépten-nyomon beleakadtunk valamilyen érdekességbe! Sokat túráztunk, bicikliztünk, hajókáztunk, repültünk kisgéppel, hatalmas élmény volt – elevenítette fel.

– Jártunk a modern kori Robinson szigetén, ahol haláláig egyedül élt egy angol újságíró. Egy privát szigetre is ellátogattunk, ahol mindössze egyetlen üdülő van. A sok program mellett a pihenésre is volt idő. Szerencsére kevesen voltak, és így igazán romantikus volt a környezet – áradozott az utazásról Tünde, aki férjével kalandjaikról a YouTube-csatornájukra is forgattak videókat. Elmesélte azt is, hogy az egyik túravezetőjüktől túlélési leckéket s vettek, Árpival el is gondolkodtak azon, hogy jövőre egy extrém utazást is vállalnak.

– A teknősök lakta szigetre mentünk, a hajóskapitányunk pedig nagyon jó fej volt. Megmutatta azt is, hogyan kell a földből kihúzni a bébi­pálmát és meginni a kókusz tejét, ami az aludttejhez hasonlít. Szedtem fáról olyan levelet is, amivel főzni lehet – tért át a gasztronómiá­ra. Tündéről tudni kell, hogy imád főzni és jókat enni. A helyi különlegességeket is kipróbálta.

– Praslin szigetén a szálloda helyi séfje francia konyhát vitt, és isteni finomakat ettünk. Egészen különleges volt a Se­ychelle nougat, ami brownie-szerű desszert, banánból, kókuszból és égetett cukorból készül. Fantasztikus kókuszíze van, ezt itthon is el fogom készíteni – mondta.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?