Hírek

Olyan fertőző a delta variáns, mint a bárányhimlő, még az ebolánál és a náthánál is fertőzőbb

Az adatok azt mutatják, hogy az oltottak is nagy eséllyel terjeszthetik a delta variánst, de kevésbé, mint akiket nem oltottak.

 

 

 




 

Sokkal fertőzőbb, nagyobb az esélye arra, hogy átjusson az oltások védőgátján, valamint a betegség is súlyosabb, amit okoz a korábbi koronavírus-variánsokhoz képest a delta változat – írta a New York Times az amerikai Centers for Disease Control (CDC), vagyis a Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ egy belső jelentése nyomán.

A CDC igazgatója, Dr. Rochelle P. Walensky azt mondja, hogy azoknak az oltottaknak, akik delta variánssal fertőződtek meg, az orrukban és a torkukban hasonló mennyiségű vírust mutattak ki, mint akiket még nem oltottak be.

A központ kutatói szerint a delta variáns fertőzőképesebb a SARS-nál, az ebolánál, a náthánál és a szezonális influenzánál, amihez lehet hasonlítani, az a bárányhimlő.

A CDC adatai azt mutatják, hogy az oltottak is nagy eséllyel terjeszthetik a delta variánst, de kevésbé, mint akiket nem oltottak. Az USA-ban jelenleg naponta átlagosan 71 ezer új koronavírusos esetet regisztrálnak.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?