Hírek, Külföld

Orosz állami tévé: A harmadik világháború elkezdődött

„Ki kell jelenteni: elkezdődött a harmadik világháború, és nem elég Ukrajnát lefegyverezni, hozzá kell látni a NATO demilitarizálásához.” Ez a mondat hangzott el az orosz állami Rosszija 1-es tévécsatornán Olga Szkabejeva műsorvezető részéről hétfőn, élő adásban.

 

 

Szkabejeva egy ismert politikai megmondóember, aki az állami csatornán rendszeresen nyilatkozik, méghozzá elég szélsőségesen. Hétfőn arról beszélt, hogy vége van a „különleges műveletek” időszakának, és ez már nyílt konfliktus a NATO és Oroszország között.

 

Az nem egyértelmű, hogy a műsorvezető elhangzott szavai pontosan kinek szólnak, vagy hogy van-e mögötte tényleges politikai szándék.

Az orosz propaganda ellentmondásos üzeneteket fogalmazott meg az elmúlt időszakban:

Márciusban például az agressziót erősen kritizáló hangok szólaltak meg az állami Zvezdva TV adásában, nem sokkal azután, hogy egy orosz újságíró nő háborúellenes feliratokat mutogatva rontott be a Rosszija 1 hírműsorának stúdiójába. Az elmúlt hetekben aztán folyamatosan durvulni kezdett a hangnem: április végén, szintén a Rosszija 1-en Vlagyimir Szolovjov műsorvezető már arról lamentált, hogy kész meghalni Oroszországért, ha Vlagyimir Putyin elnök úgy dönt, hogy előveszi a nukleáris fegyvereket – emlékeztet a 444.hu.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?