Belföld, Sport

Hosszú Katinka csak a 20. lett 200 méter háton: ezzel a teljesítménnyel búcsúzott az olimpiától

Öt számban öt magyar úszó és a váltó vágott neki a csütörtök délutáni előfutamoknak. Hosszú Katinkának nem sikerült kiheverni az elmúlt napok csalódását. Futamában csak a hatodik, összesítésben a 20. helyen végzett, ezzel számára véget ért az olimpia. Ebben a szémban Burian Kata 8. idővel elődöntős. Késely Ajna is kiesett. Milák Kristóf és Szabó Szebasztián továbblépett.

 

 

 




 

Hosszú Katinka a 200 méter hátúszás előfutamában a hatodik helyen végzett 2:12.84-es idővel, ezzel nem jutott a középdöntőbe. Az elején még a harmadik volt, aztán fokozatosan csúszott vissza, végül csak egy orosz és egy cseh úszót tudott megelőzni. Burian Kata 2:09.10-es idővel, nyolcadikként kvalifikált.

Késely Ajna összesítésben a 13. helyen végzett csütörtökön 800 méter gyorson, így nem jutott döntőbe. A Kőbánya SC 19 éves versenyzője egyéni legjobbjától (8:22.01) elmaradva, 8:26.20 perces idővel ért célba. Késely a tokiói olimpián 1500 méter gyorson a 9., 400 méter gyorson pedig a 10. volt, valamint tagja volt a hetedik helyezett 4×200 méteres magyar női gyorsváltónak.

„Nem volt túl sok idő kipihenni magam a délelőtti váltó után, talán egy órát tudtam az ágyban feküdni. Nem vagyok csalódott, a formámhoz képest jól úsztam. Ma elsősorban édesanyámért versenyeztem, aki óriási megméretés, egy 160 kilométeres futás előtt áll, másodsorban pedig az edzőmért, Turi Györgyért, aki valószínűleg utoljára fogta a stopperórát” – mondta Késely Ajna.

A 200-on aranyérmes Milák Kristóf, valamint Szabó Szebasztián is bejutott az elődöntőbe 100 méter pillangón. Az előfutamban Milák 50.62 másodperces idejénél csak a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel volt gyorsabb, ő 50.39 másodperces olimpiai rekordot úszott. Szabó 51.67 másodperces idejével a 14. helyen várja a magyar idő szerint péntek 3.30 órától sorra kerülő elődöntőt.

„Sikerült pihenni, aludni is az aranyérem után, így a hangulatom is javult. Teljesen elégedett vagyok, én is annyira vettem komolyan, mint Dressel, legalább egy másodperccel erősebben kell majd kezdeni élesben” – értékelt röviden az MTI-nek Milák

Az elmúlt napokban többen akadtak, akik kritizálni kezdték Katinkát, ám még többen voltak, akik kiálltak a sportoló mellett, köztük Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is, aki az úszó Facebook-oldalán, egy kommentben köszönte meg mindazt, amit az Iron Lady eddig az országért tett.

A magyar 4×100-as, vegyes mix váltó sajnos a leggyengébb, 3:47.15-ös időt úszta a selejtezőben, így nem jutott a pénteki fináléba.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?