Belföld, Hírek

Hatalmas sorok állnak több benzinkútnál is, van, ahol már elfogyott az üzemanyag

Számos nagyobb és kisebb városban nagy és kis kutakat is megrohamoztak az autósok, ami miatt még inkább hiánycikk lett a benzin és a gázolaj.

 

 

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy országszerte több benzinkúton mennyiségi korlátozást vezettek be, a nagyobb városokban általában 100, de Nógrád megyében néhol például mindössze 10 literben korlátozták a tankolható mennyiséget.

Telexnek egy örkényi benzinkutas elmondta: megrohamozták a kutat, elfogyott az üzemanyaguk, így be kellett zárniuk. De nem ez az egyetlen hely, ahol az országban elfogyott az üzemanyag. Az Orange benzinkutak kedd este jelezték, hogy készlethiány miatt szintén bezárni kényszerültek.

„Nem kapunk üzemanyagot, mivel veszteséggel nem adnak a nagykerek. […] Nem tudjuk [meddig leszünk zárva], de ha nem lesz döntés, akkor ilyen veszteséggel nem fognak eladni nekünk” – idézi a portál a mosonmagyaróvári töltőállomás vezetőjét.

A hírek szerint Dabason, Lajosmizsén és a főváros déli agglomerációjában is fogyóban vannak a készletek. Mosonmagyaróváron ma a helyiek és környékbeliek megrohamozták a nyitva maradt benzinkutakat, több helyen az utcán állt a sor, a mosoni városrészben egészen a körforgalomig ért. Győrben is kitörni látszik a „benzinláz”: szerda délután a Galántai úti MOL-kúton hat tankoló és 22 várakozó autót számoltunk össze, a sor vége a kanyarodósávban állt – írja a portál.

A Szeretlek Magyarország egyik olvasója (akinek fotóját címképként tettük közzé) szintén hatalmas sorról számolt be a piliscsabai MOL-kútról. Egy másik olvasónk Dunaföldvárról, szintén a MOL töltőállomásáról jelentette, hogy a hatalmas sor mellett le is tiltják a kútoszlopokat.

„Megkérdezik, mit akarsz. Ha nem gázolajat, akkor tankolhatsz. Tömve teherautóval a kút. A Shell is…” – írta.

A holtankoljak.hu szerint péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára azoknak a végfelhasználóknak, akik direktben vásárolnak nagykereskedőktől. A benzinkutak továbbra is 480 forintért vásárolhatnak (ha tudnak) benzint és gázolajat.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?