Belföld, Hírek

Ma is dög-meleg lesz, és idén el is maradhat az ősz.

 
A tartós hőség miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet főként az Alföldön, illetve a városokban meghaladhatja a 25 Celsius-fokot. Vas, Zala és Nógrád megye kivételével az egész országban elsőfokú a figyelmeztetés.
 
DSZZS20180809007
Fotó: Szigetváry Zsolt
 
Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő. A sok napsütés mellett csak néhol alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zápor, zivatar környezetében átmenetileg megerősödhet a szél.
És jövő hét végére ugyan mérséklődik a meleg, de ennél érdekesebb hír, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint ősszel is folytatódik majd a nyár.
 
AZ ELŐREJELZÉS SZERINT AZ EGÉSZ NYARAT ÉS A TELJES KONTINENST JELLEMZŐ HŐSÉG ŐSZ VÉGÉIG KITART.
Legalábbis ezt jósolta az accuweather.com. Csak Dél-Európa számíthat némi őszre, ott esős lesz az idő. A brit szigeteken, Franciaországban és Németországban októberben egy kicsit enyhülni fog a meleg. Az átlagos hőmérséklet 1-3 Celsius-fokkal lesz a megszokott felett Nagy-Britanniában – mondta Ala Reppert, az AccuWeather vezető meteorológusa.
Németországban, Franciaországban, Hollandiában ennél melegebb lesz, ahogy Magyarországon is.  A legtöbb esőre Írországban és Skóciában számítanak.
 
 
forrás: index.hu
 VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?