Belföld, Hírek

„A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik, nem külföldi autóversenyzőkre” – Varga Judit keményen visszaszólt Lewis Hamiltonnak

A politikus szerint a pilótának inkább az autóversenynél kéne maradnia.

 

 

 


Lewis Hamilton hamarosan indul a 2021-es Magyar Nagydíjon, ám a verseny előtt kicsit belemélyült a politikába, és a közösségi oldalán erősen kritizálni kezdte a magyar gyermekvédelmi törvényt, valamint szolidaritásáról biztosította a hazai LMBTQ közösséget.

A Forma 1-es világbajnok szavaira, Magyarország igazságügyi minisztere, Varga Judit reagált elsőként a politikusok közül, aki a Facebook-oldalán arra szólította fel a versenyzőt, hogy olvasson utána az általa kritizált törvénynek.

„Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához. A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik, nem külföldi autóversenyzőkre.

Jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből. Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.

Sok sikert a Hungaroringen!” – írta.

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?