Celeb / Híresség

Berki Coelho, a kerékpáros: amióta eltiltották a vezetéstől, bringázik és filozofál – Ezt mondja

Berki Krisztiánt a büntetőfékes ügye után eltiltották az autóvezetéstől, úgyhogy áttért a kerékpár használatára. Legalábbis ez tűnik ki a közösségi oldalára felkerült posztokból.

 

 

 

 


Na, meg az is, hogy a gépkocsi kormánya helyett a bicikli kormányát tekergető Berkiben valami megváltozhatott. Legutóbbi, hétvégi bejegyzése egy új Paulo Coelho – a romantikus könyveiben szereplő bölcsességeiről elhíresült és mémmé vált író – születéséről árulkodik. Berki bringázás közben gazdagságon, szegénységen és boldogságon mereng, emígyen:

„Most, hogy ittho,n Magyarországon az eltiltásom alatt a kerékpáros társadalmat erősítem, több idő jut körbenézni… valós szereplője vagyok a város lüktetésének, hiszen a kerékpáros közlekedés, hasonlóan, mint a motoros vagy gyalogos közlekedés, sokkal nagyobb figyelmet igényel, mint az autós rutinszerű közlekedés.

Kerékpárosként másképp éled meg az úthibákat, hiszen itt a kezed a teleszkóp vagy lengéscsillapító, és ha nem figyelsz, nem koncentrálsz, egyszerűen a földre kerülsz, elesel… vagy az időjárás viszontagságait a saját bőrödön tapasztalod. Ahogy korábban is mondtam, az a motoros, aki télen is motoros, és csak az az igazi kerékpáros, aki télen is azzal közlekedik…..

A minap a Hősök tere mellett a ligetben ebédeltem dobozokból, ahogy mindig is szoktam, és azon merengtem, hogy ki az igazán okos ember, ki az akit a jelenlegi helyzetben akár én magam is elismerek…

Végiggondoltam, és véleményem szerint az, hogy gazdag vagy vagy szegèny, kétkezi munkát vagy szellemi munkát végzel, az rajtad áll, a Te döntésed… így a Te sikered, ahogy a Te kudarcod is, ha nem vagy a helyeden, nem pedig másé! Viszont számomra így 40 körül az az igazán okos ember, azt tartom én magam igazán okos embernek: ‘aki boldog is tud lenni’.”

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?