Belföld, Hírek, Sport

Több mint 150 millió forintot kerestek összesen a magyar válogatott játékosai az Európa-bajnokságon

A focisták, valamint Marco Rossi és segítői is szép összegen osztozhatnak a kieséssel zárult, de csodaszámba menő kontinenstorna után.

 

 

 


Több mint három és fél milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból – írja a Nemzeti Sport.

Már önmagában hatalmas teljesítménynek számított, hogy a „halálcsoportnak” titulált négyesben a nemzeti tizenegy alig játszott gólhátrányban, és végül két döntetlennel két pontot is tudott szerezni, ám most kiderült, anyagilag is sikeres Eb-t zártak a magyarok.

A fenti összeg túlnyomó részét a kijutásért járó 9,25 millió euró adja, további egymillió eurót pedig a Franciaország és Németország elleni döntetlennel keresett meg Marco Rossi együttese.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a valaha volt legtöbb pénzt osztja szét az idei Európa-bajnokságon, amelynek összdíjazása 331 millió euró.

A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is

– mondta el a lapnak Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

A csodaszámba menő továbbjutás kiharcolása plusz másfél millió euró (kb. 525 millió forint) bevételt jelentett volna, de így sem kell szomorkodnia a magyar csapatnak.

Az idei Európa-bajnokságért befolyó egymillió euróból 300 ezer eurót (kb. 105 millió forintot) kap a tornára nevezett 26 játékos, 150 ezer eurón (kb. 53 millió forint) osztoznak Marco Rossi és segítői, a fennmaradó 550 ezer euróról (kb. 193 millió forint) az MLSZ rendelkezik.

Az Európa-bajnokságon szereplő összes válogatott közül a csoportkörrel bezárólag Olaszország, Belgium és Hollandia kereste a legtöbb pénzt. Mindhárman maximális pontszámmal nyerték meg a csoportjukat, így a kijutásért járó díjazást belevéve összesen 12.25 millió euró bevétellel számolhattak.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?