Belföld, Hírek

Áremelkedés a járvány után: beárazták a nyitást az éttermek tulajdonosai

Az újranyitás után az eladó éttermek kínálata csökkent, ám az árak csak nőnek.

 

 

 

 


Idén februárról áprilisra több mint 6 százalékkal, 553 ezerről 588 ezer forintra emelkedett a kínálati átlagár, amely emelkedést az éttermek körében is látni – írja a HVG az ingatlam.com elemzése alapján.

Az eladásra kínált éttermi ingatlanok négyzetméterára 564 ezer forintról 594 ezerre emelkedett idén február és június között. Tavaly februárban, a járvány kitörése előtt 548 ezer forint volt a négyzetméterárak átlaga, ez decemberre 589 ezerre nőtt, sőt, azóta is csak emelkedett.

A járványidőszak ellenére azonban nem nőtt az eladó üzlethelyiségek száma. Tavaly februárban 1700 üzlethelyiséget hirdettek eladásra a fővárosban, jelenleg 1338-at.

A kiadó üzlethelyiségek havi átlagos négyzetméteri bérleti díja U alakú görbe szerint változott. Most, június közepén majdnem 8 százalékkal többet mutat, mint tavaly decemberben, de a tavalyi februári szintnél is – a 4459 forintnál – magasabb.

A bérbeadásra kínált éttermek kínálata azonban kissé bővült az elmúlt 2 hónap során, a bérleti díjak viszont jelentősen nőttek: négyzetméterenként 4812 forintról 6250 forintra.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?