Belföld, Hírek, Sport

Marco Rossi elárulta: időnként üzeneteket küld neki Orbán Viktor

A magyar labdarúgó válogatott szövettségi kapitánya az olasz La Repubblicának adott hosszú interjút a válogatott EB szereplése után.

 

 

 

 


Rossi elmondta, hogy soha nem gondolta volna, hogy EB-n szerepelhet, de 56 évesen megkapta ezt az élettől. Kifejtette, hogy jól dolgoztak, megállták a helyüket a mérkőzéseken és bár kicsit csalódott, hogy nem jutottak tovább, úgy érzi, ez bármelyik másik csoportból megtörtént volna – írja a Telex.

„A másik három csapat sorrendjéről beszéltek általában, velünk nem is foglalkoztak. Kicsit féltem, hogy nem szerzünk pontot a szurkolóink előtt, de a csapat karaktert és bátorságot mutatott, így két ponttal fejeztük be” – fogalmazott Rossi.

Elmondta, hogy két mítosszal nőtt föl, az egyik a Grande Torino volt, a másik a Honvéd, amelyikről a nagyapjától hallott. Szeret visszatérni a hazájába, meglátogatni a rokonait, nyaralni és élvezni, hogy nem ismeri föl senki.

Örült neki, hogy az EB-n két világbajnok edzővel mérhette össze a tudását, hisz a franciákat Didier Deschmaps, a németeket pedig Joachim Löw vezette.

„Tetszett, hogy megkaptam ezt az élményt, hogy 90 percig egymással küzdöttünk, de hát edző vagyok én is. Deschmaps dicsérete jól esett, hogy megnehezítettük a dolgukat” – mondta a szövetségi kapitány.

Az interjú során szóba került Orbán Viktor is, aki mint kiderült, néha felkeresi a szövetségi kapitányt.

„Időnként üzeneteket küld nekem, ahogy tette a németek elleni meccs után is” – meséli Rossi, majd hozzátette, hogy a miniszterelnöknek van taktikai érzéke, csatár volt, nem egy elvakult szurkoló. Továbbá kifejtette, hogy sem Orbántól, sem a szövetség elnökétől nem kapott soha nyomást, hittek benne, a munkájában és hagyták dolgozni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?