Belföld, Hírek

Ma is őrzik a fantom miatt Müller Cecíliát: négy hónapja üldözik a fenyegetőjét

Továbbra sem találják az országos tiszti főorvos zaklatóját.

 

 

 

 


Ez az ügy egyre rejtélyesebb. Január végén bombaként robbant a hír: halálos fenyegetést kapott Müller Cecília. Akkoriban még javában tombolt a járvány, és a vírustól, a halálesetektől, a lezárásoktól és a bezártságtól szorongó és feszült országban tovább sokkolta az embereket, hogy egy ismeretlen őrült a televízióban naponta szereplő, ezzel országos ismertséget szerző és fáradhatatlanul dolgozó országos tiszti főorvos életére törne.

A veszély, a fenyegetés részleteiről senki nem beszélt. A hivatalos szervek hallgattak, csupán annyit lehetett tudni, hogy Müller Cecíliát éjjel-nappal a Készenléti Rendőrség állig felfegyverzett emberei őrzik. A védelem szintje olyan volt, akár a kormányfőé vagy a minisztereké. Hatalmas erőkkel, szabályos hajsza indult az életveszélyes fenyegető felkutatására.

Azóta eltelt több mint négy hónap, a járványhelyzet szerencsére csillapodott, a tettes azonban még mindig nincs meg, Müller Cecíliát továbbra is őrzik.

Természetesen érdeklődtünk az Országos Rendőr-főkapitányságnál az ügy fejleményeiről:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást. Ezt meghaladóan az eljárásról a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni. Amíg a rendelkezésre álló információk indokolttá teszik az országos tiszti főorvos ideiglenes védelmét – ami a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet alapján történik –, addig az folyamatos” – áll a sajtóosztály hivatalosan megküldött válaszában.

Arról tehát, hogy van-e már gyanúsítottja a nyomozóknak, nem tudni. Ami különös, hogy ezúttal a rendőrségi informátorainkkal történt beszélgetéseink után sem lettünk okosabbak. „Óriási titokban zajlik a nyomozás több mint negyedéve, de a részletekről egy hang sem szivárog ki” – mondta egyikük.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?