Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Bajban van Csollány Szilveszter családja, elárverezhetik a házukat, nem tudják már fizetni a lakáshitelt

Özvegye segítséget kért, mert a két árván maradt gyerekük nevelése mellett a megdrágult hitelt már nem képes törleszteni.

 

 

 

Bajban van a januárban, koronavírusban, 51 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter özvegye, Judit. A kétgyerekes édesanya nem tudja egyedül fizetni a házuk törlesztőrészletét, ezért levélben segítséget kért a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktortól is – írja a Blikk.

A gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász számára a család volt a minden. A kislányuk allergiája miatt még főzőtanfolyamra is járt.

Az özvegy a lapnak elmondta, hogy

„Egy fantasztikus sportkarrier után varázslatos, kiteljesedett családapa lett. Semmi baj, megyünk tovább – ez volt a szava járása, ebből próbálok most erőt meríteni. Kimondhatatlanul hiányzik”.

A sportoló mindent megtett azért, hogy a családját boldoggá tegye, tragikus halála után mégis jelentős tartozást hagyott hátra. A soproni ház részleteteit a felesége egy ideig még tudta fizetni, de a megemelkedett kamatok miatt, az infláció és az energiaárak megugrása óta már nem tudja a törlesztést is fizetni.

Ezért írt segítségkérő levelet még karácsony előtt. A tornaszövetség elnöke, Magyar Zoltán elmondta:

„Csollány Judit még karácsony előtt levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett lakáshitelt. Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy

amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz.

Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk”.

A szövetség zért próbált segíteni, megkeresték Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárt, hogy ha tudnak, adjanak pénzt a 2000-es sydney-i olimpián aranyérmet nyert bajnok családjának. „Remélem, az állam tud segíteni az özvegynek, hogy ne kerüljön utcára a lányokkal” – mondta a lapnak.

„Mérhetetlen fájdalom még ma is számomra Szilas tavalyi elvesztése, karácsonykor érte is gyújtottam gyertyát” – árulta el az elnök.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?