Hírek, Külföld

Döntöttek: nem oltanak többé az AstraZenecával Ausztriában

Ennyi volt: júniusban véglegesen abbahagyják az AstraZenecával való oltást Ausztriában.

 

 

 

Ausztria az első országok közt volt, ahol márciusban felfüggesztették az AstraZeneca használatát. Akkor egy 49 éves nő véralvadási komplikációk miatt meghalt, egy 35 éves nő pedig vérrög okozta tüdőembóliával került kórházba.

Most Dánia és Norvégia után Ausztria lesz a harmadik ország, amely végleg nemet mond az AstraZenecával oltásra – értesült az Index. Az osztrák egészségügyi miniszter szerint még a második dózisokat beadják június elejéig, de például a későbbi emlékeztető oltásokhoz már más oltóanyagot használnak majd. A tárcavezető mindeközben továbbra is „biztonságosnak” nevezte az oltóanyagot, hangsúlyozva, hogy az oltóanyag kivonása mellett egyéb okokból kifolyólag – így a „népesség körében való bizalomvesztés”, az oltóanyag „rossz híre”, valamint a „szállítási problémák” – döntöttek.

Az AstraZeneca-oltás felhasználását az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) továbbra is ajánlja, hangsúlyozva, hogy a fennálló kockázatok megléte mellett is jóval több előnye van a vakcinának, mint hátránya.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?