Belföld, Hírek

Gyurcsány Ferenc sem vette át a parlamenti mandátumát

Több ellenzéki politikushoz hasonlóan kihagyta az ünnepélyes átadót az Országházban Gyurcsány Ferenc és nem vette át listás parlamenti mandátumát.

 

 

Hiányosak voltak a padsorok a parlament kupolacsarnokában, ahol a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökétől ünnepélyes keretek között – Orbán Viktor miniszterelnökhöz és a többi kormánypárti képviselőhöz hasonlóan – átvehették megbízólevelüket az országgyűlési választáson listás mandátumot szerzett képviselők.

Az eseményen nem volt ott az ellenzéki összefogás több vezető politikusa: nem vette át mandátumát Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára (ők nem is fogják), továbbá Jakab Péter, Gyurcsány Ferenc, illetve a Jobbik nyolc politikusa sem: Z. Kárpát Dániel, Brenner Koloman, Lukács László György, Sas Zoltán, Varga Ferenc, Bencze János, Balassa Péter, Szabó Hajnalka.

A kormánypártok oldaláról Gál Kinga, Halász János és Nacsa Lőrinc is később veszik át megbízólevelüket – írja a 444.hu.

Gál Kinga a legesélyesebb a családügyi miniszter posztra

Az ötödik Orbán-kormány összetétele kapcsán még tart a titkolózás, ám a Blikk információi szerint négy fiú édesanyja, Gál Kinga a legerősebb jelölt Novák Katalin helyére.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?