Belföld, Hírek

Történelmi mélypont: elérte a 400 forintot az euró árfolyama… és ez még nem a vége

Ezt is megéltük: a forint teljes leértékelődést mutatva, újabb és újabb történelmi mélypontokat üt. Szakértők szerint egyelőre nem látszik, mi állíthatja meg a magyar deviza gyengülését.

 

 

A Blikk is megírta, hogy ugyan az euró reggel hat órakor 387,94 forinton állt, magasabban a péntek esti 385,72 forintnál, ám azóta elképesztő zuhanás indult. És az iménti percekben elérte a 400 forintos árfolyamot. A forint már múlt héten is jelentős gyengülést mutatott, és ezt a hetet is 380 forint felett kezdte az euró árfolyama.

Portfolio cikke szerint a forintgyengülés oka a háborús helyzet és a feltörekvő devizák mind jelentősen gyengülnek: a lengyel zlotyi és a cseh korona is erőteljes gyengülést mutat, de messze a forint a leginkább alulteljesítő deviza.

Szakértők szerint egyelőre nem látszik, hogy mi állíthatja meg a forint gyengülését. Uhyan a háborús helyzet enyhülése jelentős hangulatjavulást hozhatna, de erre egyelőre nincs kilátás, hiszen Oroszország elkötelezettnek tűnik a háború folytatásában, miközben a nemzetközi nyomás is egyre erőteljesebb rajtuk.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?