Belföld, Hírek

Tévedésből egy helyett hat adag Pfizer-oltást kapott egy szombathelyi férfi – videó

Szombathelyen és Veszprémben is komoly problémák léptek fel az oltások során.

 

 

 

 


Egy szombathelyi férfi tévedésből hat adagot kapott a koronavírus elleni amerikai–német gyártmányú oltásból. A férfi nem a tömeges oltások során lett beoltva, a háziorvosa hívta fel a múlt héten.

A tévedés kiderülése után a kórházba vitték megfigyelésre, ám hőemelkedésen és fejfájáson kívül komolyabb problémája nem volt.

„Tartósabb immunitás nem alakul ki, hiszen ugyanúgy lebomlik a szervezetében az illetőnek körülbelül három-négy napon belül a beadott oltóanyag, mint akkor, ha egy adagot kapott volna. Mindenképpen szükség van ebben az esetben is a megfelelő idő elteltével az ismétlő adagra” – nyilatkozta az RTL Híradójának Rusvai Miklós virológus.

 

Egy veszprémi oltásra jelentkezőnél is komoly probléma lépett fel, a páciens ugyanis AstraZeneca helyett Sinopharmot kapott. A kórház vizsgálatot indított az ügyben.

A Blikk is beszámolt róla, hogy néhány napja egy olasz nő is így járt, ő is hat adag Pfizer-vakcinát kapott egy helyett. „Fáj a fejem, fáradt vagyok, és nagyon megijedtem. De azért élek” – nyilatkozta a megdöbbentő eset után a 23 éves Virginia, majd hozzátette: az orvosok rögtön rájöttek, hogy hibáztak, amit közöltek is vele. Mivel úgy gondolja, bárkivel előfordulhatott volna, ezért fel sem merült benne, hogy feljelentést tesz az oltó orvos és az ápolónő ellen.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?