Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Berki-ügy: beismerték tettüket a gyanúsítottak, felfüggesztették az eljárást

Felfüggesztették az eljárást Berki-ügyben.

 

 

 

Felfüggesztette az eljárást a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik ellen büntetőeljárás indult Berki Krisztián halála után. A volt Fradi-vezért tavaly májusban találták holtan otthonában, ahol kábítószergyanús anyagokat találtak a rendőrök.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-val közölte, hogy a gyanúsítottak beismerték a kábítószer-birtoklás vétségét és vállalták az elterelésen való részvételt, vagyis, hogy részt kívánnak venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson.

Mint írják, erre való tekintettel az ügyészség mindkét gyanúsított vonatkozásában egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletüket. Az egy év felfüggesztett alatt a gyanúsítottaknak legalább fél éven át tartó folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt venniük, amely feltétel teljesítése mindkettőjük esetében a büntethetőség megszűnését eredményezi.

Habár az idegenkezűséget a hatóságok kizárták, arra a mai napig nem derült fény, hogy pontosan mi okozta Berki Krisztián halálát. Egy 42 éves vecsési férfit, aki állítólag jó barátságot ápolt Berkivel, tavaly májusban fogtak el a rendőrök néhány nappal a tragédia után.

A férfi otthonában ötven gramm kokaint és marihuánát, továbbá kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és két nagy értékű személyautót foglaltak le az egyenruhások. A rendőrök azt feltételezték, hogy a férfi drogot adhatott Berki Krisztiánnak.

Először drogkereskedelemmel gyanúsították, de ez később kábítószer-birtoklásra módosult. Az ügynek volt egy 48 éves budapesti gyanúsítottja is, tőle marihuánát, kokainnal szennyezett tárgyakat, valamint teljesítményfokozó szereket foglaltak le.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?