Belföld

„Anya ezt tanította” – megszólalt az 5 éves kislány, aki felhívta a segélyhívót, amikor anyja elájult

A háromgyermekes édesanya egyik pillanatról a másikra lett rosszul, kislánya azonban nem esett kétségbe, pontosan tudta, mit kell tennie. Elmesélték, mi is történt pontosan.

 

 

 

 


Mi is beszámoltunk arról, hogy egy ötéves bükkábrányi kislány felhívta a 112-es segélyhívószámot, hogy segítséget kérjen ájult édesanyjához. Elmondta, hogy édesanyja rosszul van, a földön fekszik. A segélyhívón át sikerült végül az anyukával is beszélni, aki a telefonálás közben kicsit jobban lett. A talpraesett gyereknek köszönhetően gyorsan elindult a segítség is.

A Fókusz riportere meglátogatta a családot bükkábrányi otthonukban, akik elmesélték, mi is történt pontosan.

Április 16-án a háromgyermekes édesanya elaltatta a kisfiát, betette a kiságyba, majd kiment a szobából. A konyhában leverte a víz, elkezdett csengeni a füle, majd elsötétült előtte minden. Annyi ereje volt még, hogy szóljon a kis Elenának, hogy rosszul van – csak ennyire emlékszik. Körülbelül három percig nem volt magánál, amikor pedig feleszmélt, a kislánya már a mentésirányítással beszélt telefonon.

„Megnyomtam az egy-egy-kettőt, aztán megnyomtam a zöldet és úgy beszéltem. Anya lefeküdt a földön és ott elaludt. Becsukta a szemét, aztán…aztán… Azért hívtam, mert kellett, mert anya ezt tanította”

– mesélte el a kis Elena.

Puskásné Horváth Viviennek a vérnyomása és a pulzusa is nagyon magas volt, amikor a mentők kiértek hozzájuk. Pár nappal korábban is érezte, hogy nincs jól, de akkor azt hitték, hogy ez csak a front miatt van.

Az anya korábban a 112-nél dolgozott segélyhívó operátorként, fontosnak tartja, hogy már egészen kicsi korban beszéljenek a szülők a gyerekekkel arról, mit kell tenni ilyen esetben. Ennek ellenére sosem gondolta, hogy náluk is egyszer történik majd ilyesmi, és a saját kislánya fogja megmenteni. Mint mondta, sírva hallgatta végig a rögzített telefonbeszélgetés felvételét, amit teljes egészében, vágatlanul megkapott.

„Nagyon ügyes volt, mert elmondta az utcát, a házszámot is, hogy hova kell jönni. Nagyon büszke vagyok rá”

– mondta a könnyeivel küszködve.

 

 

VIDEÓ: A Fókusz riportja

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?