Belföld, Hírek

Igazi gazdasági csodának számít Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília közös médiacége

A nyolcfős, szerény látogatottságú oldaluk tavaly 1,5 milliárd forintos bevételt ért el, ebből pedig 1,3 milliárd forint volt a profit.

 

 

Igazi gazdasági csodának számít Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília médiacége, amely tavaly 85 százalékos profitrátát ért el. A 24.hu cikke szerint a twn.hu nevű bulvároldalt üzemeltető Top News Hungary Kft. tavaly több mint 1,56 milliárd forintnyi árbevételt ért el, ebből pedig a nyereség 1,33 milliárd forint volt, amit a tulajdonosok május végén ki utaltak maguknak osztalékként.

A lap szerint ez kiugró eredménynek számít a magyar médiapiacon, ahol a nagy és sikeres médiacégek is mindössze 10-20 százalékos profitrátát tudnak elérni.

A twn.hu pedig az olvasottság alapján a nem tűnik jelentős tényezőnek: tavaly a legjobb hónapban az átlagos napi látógatószám 11 ezer volt, a legrosszabb pedig 4500.

Ez a teljesítmény rendre valahol a 150. és a 250. hely közti eredményhez volt elegendő a hazai portálok versenyében.

A leglátogatottabb hazai női portálok közé tartozó femcafe.hu, amelynek a twn.hu-hoz képest a napi látogatószáma sokszoros, 1,25 milliárdos bevétel mellett 637 milliós profitot hozott. Ez is kiugró, ötven százalékos profitrátát jelent, de még így is elmarad a Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília által jegyzet oldal eredményénél.

Az eredményességük ráadásul az elmúlt években folyamatosan nőtt is: 2019-ben még 61 százalékos volt, 2020-ban már 82,5 százalékos, tavaly pedig 85 százalékos lett.

Mindezeket az eredményeket pedig úgy érték el, hogy a cégnek mindössze nyolc alkalmazottja van, és portálon az impresszumban nemcsak a szerzőket nem lehet megtalálni, de még a főszerkesztőt sem tüntették fel.

A lap megkereste a Top News Hungary Kft., hogy megtudják, mi a különleges sikerük titka, de hetek óta nem kaptak a választ a kérdéseikre.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?