Belföld, Hírek

Rendőröket ért támadás Budapesten: a fegyvert akarta a tettes, a gyanú szerint vérengzést rendezett volna ott helyben

Őrület: rendőröket támadott meg néhány napja egy férfi Budapesten, hogy fegyvert szerezzen. A sokkoló bűncselekmény ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt nyomoz az ügyben. Jó hír, hogy a Készenléti Rendőrség munkatársai közül négyen azonnal a támadóra ugrottak, akit elfogtek, mielőtt kiránthatta volna a kollégájuk övére erősített tokból a pisztolyt. A gyanúsítás szerint az illető meg is akarta ölni a rendőröket a fegyverrel. Az eset a Köki terminálnál történt.

 

 

 




 

A megalapozott gyanú szerint egy fiatal férfi október 2-án, délután 15 óra körül egy budapesti bevásárlóközpontnál lévő autóbuszpályaudvaron osont oda a rendőrautó mellett álló rendőrökhöz, a rendőrkocsi takarásában. A Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőrök egyike háttal állt neki; a támadó az egyenruhás mögé lépett, majd megragadta az őrmester nadrágszíjára erősített tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatát, megpróbálva tőle elvenni a pisztolyt.

Az ügyészség által közzétett felvételek a Köki-terminálnál történt támadásról / Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

A rendőr – a mozdulatot észlelve – a lőfegyver elvételét megakadályozta, noha a támadó azt több alkalommal is megpróbálta kirántani a tokjából. A helyszínen tartózkodó négy rendőr azonnal kollégájuk segítségére sietett, majd a férfit megbilincselték.

A 24 éves férfi célja a szolgálati lőfegyver és az abban lévő 14 darab lőszer megszerzésével az volt, hogy azzal a szolgálati gépkocsinál várakozó rendőröket megölje.

A nyomozó főügyészség készenlétes ügyésze elrendelte az elkövető őrizetét, akit emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi és védője panasszal éltek a gyanúsítás ellen. A gyanúsított elismerte, hogy meg akarta szerezni a rendőr fegyverét, ám azt tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság 2020. október 5-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről szóló végzést az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?