Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Először nyilatkozott Lovasi az autóbalesetéről: „Nehéz feldolgozni, hogy mit csináltam másokkal”

„Az ütközés előtti századmásodpercben fogtam fel, hogy mi történik majd, de akkor már nem tudtam mit csinálni” – mondta a zenész.

 

 

 




 

Először nyilatkozott két évvel ezelőtti autóbalesetéről Lovasi András. A Kossuth-díjas zenész a Blikknek mesélt arról, pontosan hogyan is történt az ütközés, miként dolgozta fel a történteket, valamint, hogy mit érzett, amikor múlt héten kiderült, az első fokon lezárult ügyben perújítást indítványozott az ügyészség.

„Az ütközés előtti századmásodpercben fogtam fel, hogy mi történik majd, de akkor már nem tudtam mit csinálni. Sokkot kaptam, pánikoltam, amikor kiszálltam és láttam, hogy a másik autó sofőrje elájult, nagyon megijedtem. Azt kérdeztem magamtól, hogy te jó ég, mit csináltam? Nem értettem, hogy okozhattam én a balesetet”

– emlékezett vissza a történtekre Lovasi, aki a lapnak azt is elmondta: a baleset után pár nappal visszament a helyszínre, hogy megértse, mi történt. Végül a rendőrségen mutatták meg a neki térfigyelő kamera felvételeit, akkor lett tiszta számára minden.

„Rutinból vezettem, megosztott volt a figyelmem, és nem mértem fel, hogy mennyire veszélyes ez a kereszteződés”

– fogalmazott Lovasi.

A zenész azt mondja, éppen átépítés volt a környéken és félreértelmezte, hogy kire vonatkozik a piros lámpa.

„A hibát pedig ott követtem el, hogy nem számoltam azzal, hogy jobbról jöhet autó. Persze, nem akarok mentegetőzni, pontosan tudom, hogy én vagyok a hunyó”

– mondja a zenész.

A másik autóban két rendőr ült, egy nő könnyebben, egy férfi súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja és több foga is kitört. Lovasi azt mondja, mindkettejükkel felvette a kapcsolatot a baleset után. A nő elfogadta a bocsánatkérését, és a férfival is többször beszélgetett , szeretett volna találkozni is vele, és bár először belement, később megkérte Lovasit, hogy ne keresse többet.

Lovasi azt mondja, tiszteletben tartotta a férfi kérését.

„Megértem, hogy mérges rám, és lehet, hogy én is így reagálnék hasonló helyzetben, de én tényleg segíteni szerettem volna. Azt gondolom, egy személyes találkozó jót tett volna, hiszen sok minden nyomja ilyenkor az ember lelkét, amit kibeszélhetünk”

– fogalmazott a zenész, aki hozzátette: talán a tárgyaláson találkoznak majd.

Lovasi arról is beszélt a lapnak, hogy neki is nehéz feldolgozni a történteket.

„Nehéz feldolgozni, hogy mit csináltam másokkal. Bűntudatom, lelkiismeret-furdalásom van, de azt gondolom, hogy ez a legkevesebb. Máig vannak rémálmaim a balesetről. Újra átélem, ahogy nyílik a légzsák, ahogy száll belőle a por, szinte hallom a csörömpölést, a törést, szóval lassan dolgozza fel az ember, ha ilyen történik vele”

– fogalmazott.

Lovasira 225 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság és egy évre bevonták a jogosítványát. Azt a zenész el is fogadta.

Múlt héten viszont az ügyészség új eljárás lefolyását kérte a bíróságtól, mert egy orvos szakértői vélemény szerint a másik autó sofőrje maradandó fogyatékosságot szenvedett.

„Nem örültem, de benne volt a pakliban. Utólag is sajnálom, hogy nem tudtunk mediációs eljárás keretein belül megegyezni, mert én szerettem volna segíteni. Talán mindenki jobban járt volna, ha kifizetem a kártérítést. Isteni sugallatra tavaly eladtam a pécsi házunkat, abból kártalaníthattam volna a sérülteket” – mondta Lovasi.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?