Celeb / Híresség

Varga Irén nyomorban tartotta a kutyáit, állatvédők csaptak le rá – fotók

Borzasztó körülmények között tartották az internetes sztár háziállatait.

 

 

Elvitték az állatvédők Varga Irén kutyájáit, számolt be a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány posztja alapján a KEMMA.hu.

A bejegyzéshez fotókat is csatoltak, amelyen látszik, az előadónő piliscsévi házában embertelen körülmények között tartották az ebeket.

„Kezdjük az elején Irénke (az internetes sztár) és a mi kapcsolatunk történetét….. Láttuk a videót, hogy a földre szór egy marék tápot Dugót (Pockot) etetés címszóval (ami valljuk be nagyon jó megoldás arra ha habzsolva eszik a kutya, bár itt nem ez volt az ok); láttunk fotókat, hogy egy mellék épületben a szemét között gubbaszt a kutyus (pozitívum, hogy legalább volt hova elbújnia a csapadék és a szél elől), kaptuk a bejelentést, hogy az utcán vannak a kutyák ( na ebben nincs pozitívum), majd kaptuk a fotókat, hogy láncon vannak a kutyák (de legalább nem tudnak kimenni a kerítés nagy résein)” – kezdték a posztot, amelyben ismertették, hogy 2022. január 1.-től az új állatvédelmi törvény kimondja, hogy a kutya láncon való tartása nem megengedett, ezért a tettek mezejére léptek.

„Egyik tagunk tegnap délelőtt elment Irénkéhez és Lacushoz, rövid beszélgetés után úgy döntöttek, hogy átadják alapítványunknak „Rongy”-ot, a kis barna kutyust. Kora este, egy másik ügy után elindultunk Piliscsévre. Már úton voltunk mikor Irénke telefonon közölte a korábban náluk járt tagunkal, hogy nincsenek otthon, de holnap (azaz ma) délelőtt 11-kor mehetünk” – folytatták a történetet.

„Egyeztettünk és mivel egyöntetű döntés született, mentünk tovább. A házukhoz érve csapatunk vezetője felhívta Irénkét, majd megbeszélték, hogy megvárjuk őket a helyszínen. Láttuk hogy a kis barna kutyus nincs megkötve a fekete viszont igen.

Beszélgettünk az ott lakókkal és hozzáteszem láttuk ahogy az egyik utcabeli kergeti, majd hazaviszi a kutyáját aki az utcán kóborolt ( kíváncsian várjuk rá mikor kapunk bejelentést ), hívtuk a jegyzőt és a polgármestert is, de sajnos hiába

Várakozásunk meghozta gyümölcsét, Irénke telefonált, hogy beértek Piliscsévre és megkért minket menjünk el értük. Mivel már kezdett lehűlni az idő és persze jófejek vagyunk, így elmentünk értük. Már az úton is közvetlenek és illedelmesek voltak mindketten. A házhoz érve sem kezdtek el hepciáskodni, hogy miért vagyunk ott annyian, nem léptek fel támadóan, nem voltak agresszívek. Rongyot (a kis barnát) könnyedén elhozhattuk hiszen így volt megbeszélve. Beszéltünk Lacussal és összerővel meggyőztük Irénkét, hogy Dugó (Pocok) is had jöjjön velünk. Mikor már mindkét kutyus nálunk volt, beszélgettünk velük és meg kell mondani kellemesen csalódtunk bennük.

Irénke teljesen másképp viselkedett mint ahogy azt a videóiba teszi, nincs rá jó hatással a kamera

A kutyusokról annyi, hogy oltási könyveik nálunk vannak, oltásaik rendben vannak és egyikőjük sem sovány, sőt Dugó (Pocok) majdnemhogy dagi. Holnap mennek állatorvoshoz egy állapotfelmérésre és kapnak féreghajtót és persze bolha-kullancs írtót is. Jelenleg ideiglenes befogadóinknál vannak együtt, ahol megkezdték a szocializálásukat mind az emberekkel mind más állatokkal. Hamarosan gazdikeresők lesznek” – zárul az állatvédők posztja.

 

Az énekesnő a történtekkel kapcsolatban egy bejegyzést tett közzé, amely arról ír, sírógörccsel küzdve vette tudomásul kedvencei elvételét.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?