Belföld, Hírek

Magyar Hírlap: Négymillió beoltottnál nyithatnak az éttermek, szállodák

Nagy mértékű nyitás várható a kormánytól, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket – írta a kormánypárti Magyar Hírlap kedden délután.

 

 

 


A lap információi szerint négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni. 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya.

A cikkben az is szerepel, hogy ugyanennél a határnál a teraszok után már a vendéglátóhelyek belső terei is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály: a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt. Úgy tudják, itt nem lesz kötelező a védettségi igazolvány.

A kormány a fokozatos nyitást a beoltottak számától tette függővé. 2,5 millió beoltottnál újraindulhattak a szolgáltatások és az üzletek és a kijárási tilalom kezdetét is kitolták este 10 órára. A 3 milliós számnál, most hétfőn pedig ismét jelenléti oktatás kezdődött az általános iskolák alsó tagozataiban és az óvodák is újra üzemelnek. A következő lépés 3,5 millió beoltottnál lesz – várhatóan a napokban –, amikor megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai.

 

 

 

 

forrás: hang.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?