Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

A lányával együtt rakják ki az otthonából Bíró Icát

Budapest — „Kérem, ne tegyenek tönkre, ne vegyék el az otthonomat!” – könyörög Bíró Ica, aki a múlt hét végén drámai hangú Facebook-posztban számolt be arról, hogy utcára kerülhet a lányával.

 

 

Az egykori Metal Lady a bejegyzésében azt állítja – bár hivatalos papírt még nem kapott –, hogy a végrehajtó kilátásba helyezte: még a kilakoltatási moratórium kezdete, november 15-e előtt távoznia kell fővárosi otthonából. A volt modell, aki tíz esztendeje hitel segítségével akarta valóra váltani álmát, ám a saját egészség- és szépségszalonra felvett svájcifrank-hitel tönkretette az életét. Ma már ott tart, hogy dobozokba pakolta az életét, és várja, mikor kell mennie.

 

 

 

 

– Ez olyan stressz, ami feldolgozhatatlan. Nem kívánom senkinek, amikor megjelennek a rendőrök meg az új jövevények, lakók és a végrehajtók, és arról van szó, hogy tűnjek el az otthonomból – mondta könnyes szemmel az RTL Klub Story Extra című műsorának kamerája előtt Bíró Ica, aki a triplájára emelkedett, több százezres törlesztőrészleteket már nem tudta fizetni, és hiába próbált megállapodni a bankkal.

– Kijött egy végzés, hogy ellicitálták, elvették, már itt voltak egyszer a rendőrök – mesélte. – Aláírattak velem egy olyan papírt, hogy elhagyom az ingatlant, mert ha nem, akkor leszerelik a zárat.

Több tízmillió forintot követeltek Icán, aki adósságkezelő céggel is pereskedett, ám úgy tűnik, hiába várta, hogy a sorsa jobbra forduljon.

 

 

 

 

 

 

– Ebbe bele lehet dögleni. Ezt, amíg élek, ki nem tudom fizetni! Ez embertelen, több embert a halálba sodor, barátnőim lettek öngyilkosok, ez tarthatatlan állapot – kesergett a volt modell, aki elárulta, hogy mostanában ő maga sincs túl jó állapotban. – Az idegösszeomlás állapotában vagyok. Sok rossz tünetem van, amire vigyázni kell, kezelést is kapok, úgyhogy felügyelet alatt vagyok. Egyszerre mindenemre rátette a kezét ez a végrehajtósdi. Szinte ellehetetlenített teljesen, és azt se tudtam, merre fussak. Próbál az ember védekezni, az utolsó csepp erőmmel is védem azt, amit egy élet munkájával a szüleim és én a munkámmal összehoztam.

 

 

 

 

Búcsúzhat az otthonától

Dr. Kamarás Péter ügyvéd a Blikknek elmondta, kicsi a valószínűsége annak, hogy Bíró Ica az otthonában maradhat vagy később visszakaphatja azt.

– Ha nem teljesít az adós, a hatóság kényszerrel él, a rendőrség ezért segít az ingatlan lefoglalásában – magyarázta a jogi szakértő. – A papír, amit Bíróval aláírattak, feltételezhetően az a dokumentum, amelyben az adós vállalja, hogy egy adott határidőn belül elhagyja az ingatlant. Az eset végső stádiumban van, ezért kicsi a valószínűsége, hogy megoldódna a probléma. Ráadásul meg van határozva, meddig élhet jogi lépésekkel az adós: van egy jogvesztő határidő, ha ez lejárt, nincs mód arra, hogy visszakapja az otthonát.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?