Belföld, Hírek

Breaking – Orbán Viktor bejelentette a nyitás újabb lépését

Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok. Hétfőtől csak az óvodások és alsó tagozatos gyerekek mehetnek az iskolába – jelentette be Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

 

 

 

 


Orbán Viktor elsőként mindenkinek megköszönte a munkáját, aki részt vesz az oltási feladatokban. „Jól haladunk, gyorsan haladunk. Talán Európában mi haladunk a legjobban” – mondta.

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg. Ha ezt elérjük – reményei szerint jövő hét szerda-csütörtök táján – akkor kinyithatnak a teraszok, ezzel visszakaphatjuk a régi életünk egy darabját. A vendéglátósokat azzal segítik, hogy az őket terhelő teraszdíjat eltörlik – jelentette be a részleteket Orbán.

Döntés az iskolák nyitásáról

A kormány tárgyalt az iskolák újraindításáról is a kormányülésen: „Csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk”, ezért úgy döntöttek, hogy április 19-én, hétfőn csak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak ki, a felső tagozatos osztályokban marad továbbra is a digitális oktatás. A felső tagozatosok számára az iskola a középiskolásokkal egy időben, május 10-én nyílik majd meg – részletezte a miniszterelnök.

A kormány azt is megállapította, hogy megerősödtek a vakcinák elleni támadások, melyek célja a zavarkeltés. Felszólított mindenkit, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert „az oltás életet menthet.”

„Vigyázzunk egymásra, minden élet számít. Ha így megy tovább, együtt ismét sikerülni fog!” – zárta videóját a miniszterelnök.

Mint megírtuk, a Blikk a kormányülés után megtudta, hogy a védekezési munkájának támogatásában résztvevő szakemberek egy része nem feltétlenül támogatja az április 19-i, általános iskolai nyitást, tehát változás lesz a rendeletben foglaltakhoz képest, a teraszok nyitását is meg lehetett már jósolni. de a miniszterelnök bejelentéséig nem lehetett biztosra venni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?