Belföld, Hírek

Dr. Novák Hunor: kötelezővé tehetik, vagy akár ki is kényszeríthetik a vakcinák beadását, ha rossz lesz az oltási hajlandóság

A gyermekorvos legújabb videójában a gyerekek és az egészségügyi dolgozók kapcsán is beszél a védőoltások beadásának fontosságáról.

 

 

 

 


Kötelező lehet a COVID-vakcina, kikényszeríthetik a beadását? – erről készített videót dr. Novák Hunor. A gyermekorvos a videó elején elmondja, az már most látszik, hogy a védőoltások beadása nem lesz egyszerű történet.

„De én ezen egyáltalán nem lepődöm meg. Hiszen gyermekgyógyászként látom, hogy az évtizedek óta használt, ezernyi statisztikával bizonyított, több százezer gyermek életét megmentő védőoltásokon is sokan így gondolkodnak, hogy hú, hát nem tudom, hogy az immunrendszerét nem terheli-e meg, meg nem lesz-e autista, meg meddő, meg nem változik-e gyíkká, meg hasonló történetek. Tehát nem, nem lesz ilyen probléma” – fogalmaz Novák Hunor, aki azt is hozzáteszi: ha még a régi oltásoknál is ennyi a szkeptikus, akkor nyilvánvalóan az új oltást nem fogják csettintésre beadatni.

A gyermekorvos szerint itt jön szóba az, hogy lehet-e kötelezővé tenni a koronavírus elleni védőoltást.

„Egy biztos, ha rossz lesz az oltási hajlandóság, és rengeteg vakcina áll rendelkezésre és nem tudják kinek beadni, és tombol a járvány, akkor valamilyen szinten bizony kötelezővé fogják tenni vagy ki fogják kényszeríteni a vakcinák beadását”

– mondja a gyermekorvos.

Novák Hunor szerint mindez sokkoló lehet, de hozzáteszik: ha jobban belegondolunk,

Magyarországon most is vannak olyan kötelező védőoltások, ahol „egészen kemény módon kényszerít a magyar állam, konkrétan elveszik az adott ember gyerekét is például, ha valaki nem hajlandó beadatni gyermekének a kötelező védőoltást”.

A gyermekorvos azt is megjegyzi, sokan azzal érvelnek a kötelező védőoltások ellen, hogy tőlünk nyugatra nincsenek kötelező oltások. Novák Hunor szerint ők csak azt felejtik el, hogy bár kötelező oltások nincsenek, de az, aki bizonyos oltásokat nem kap meg nem mehet például állami óvodába, iskolába, egyetemre.

„Tehát nem kötelező a védőoltás, csak a társadalmi élet rengeteg helyéről ki van rekesztve az, aki nincs beoltva”

– jegyzi meg.

Novák Hunor az egészségügyi dolgozókról is szót ejt. A gyermekorvos azt mondja, szerinte orvosként kiemelt felelősségük van abban, hogy a pácienseiket, kísérőiket megvédjék. Megjegyzi, ő éppen ezért minden évben beoltatja magát influenza ellen, még akkor is, ha tudja, hogy ennek hatékonysága csak 40-80 százalék körül mozog évente.

„Én azt gondolom, hogy ez erkölcsi felelőssége minden egészségügyi dolgozónak”

– fogalmaz a gyermekorvos, aki egy külföldi és egy magyar példát is említ arra, hogy milyen szankciót fordultak már elő abban az esetben, amikor egy egészségügyi dolgozó nem volt hajlandó beadatni magának az influenza elleni védőoltást.

 

 

VIDEÓ: Kötelező lehet a COVID-vakcina, kikényszeríthetik a beadását (?)

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?