Belföld, Hírek

Átlag 6-7 percenként meghalt egy magyar koronavírusban az elmúlt napon: riasztó méreteket öltött a járvány, itt vannak a friss adatok

Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, javában zajlik Magyarországon a koronavírus-járvány harmadik hulláma, napról napra nő a fertőzésben elhunytak száma.

 

 

 

 


Orbán Viktor ma az operatív törzs ülésén kezdte a napot, majd a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút, ahol elmondta: a korlátozások változatlan formában fennmaradnak hétfőtől, egy hétig még biztosan. Ennyi idő alatt azonban sok minden változhat, ezért hoztak csak egy hétre előre döntést. Két hét múlva a húsvét fontos lesz, hiszen az egész ország felkerekedik, mindenki meglátogat mindenkit: ez külön járványügyi kezelést igényel majd. A miniszterelnök által ismertetett tudnivalókról itt írtunk bővebben.

Orbán Viktor az interjú során ismertette a friss járványügyi adatokat is: az elmúlt 24 órában meghalt 213 honfitársunk, kórházban sokan vannak, többen, mint valaha. Lélegeztetés nélkül több mint 9 ezer beteget ápolnak, így a szakemberek szerint ez nem az a pillanat, amikor lazíthatunk. A kormányfő elmondta azt is, hogy jelenleg 1174-en vannak lélegeztetőgépen. A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint az elmúlt nap folyamán 10 759 új fertőzöttet regisztráltak, összesen 549 839 főre nőtt a beazonosított betegek száma.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?