Belföld, Hírek

Lemondták a hétvégi tömeges oltást, kiküldték a bocsánatkérő sms-eket

Az eredeti tervek szerint a hétvégén 74 ezer embert oltottak volna be az oxfordi AstraZeneca-vakcinával, az érintettek azonban most sms-ben tájékozatták arról, hogy erre mégsem kerül sor.

 

 

 

 


A Vakcinainfó sms-ben küldte ki a tájékoztatást, miszerint tárgytalanok a csütörtökön küldött üzenetek, melyek a hétvégére tervezett tömeges oltásra irányították volna az embereket, ugyanis mint kiderült, olyan személyek is megkapták az üzenetet, akiket nemrég oltottak be, vagy egész máshol laknak, mint a számukra kijelölt helyszín.

Az üzenet azt nem tartalmazza, hogy pontosan mikor kerül pótlásra az oltás, azonban elnézést kérnek a kellemetlenségért és ígérik, hogy hamarosan sort kerítenek rá. Orbán Viktor péntek reggel fogalmazta meg, hogy gondok vannak az adatokkal, ezért rövid időre leállították az oltások szervezését.

A szerdai, illetve csütörtöki ülésén fontos döntéseket hozott a kormány. Mivel a különböző koronavírus-mutációk miatt a járvány ismét lendületet kapott, újabb korlátozásokat vezetnek be, amelyekről Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón tájékoztatott. A főbb szigorítások közé tartozik, hogy április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, illetve március 8-tól március 22-ig – az élelmiszerboltok, patikák, drogériák, illetve benzinkutak kivételével – az üzleteket is. Ugyanebben az időben – a magán-egészségügyet leszámítva – a szolgáltatások is szünetelnek majd, a maszkhasználat pedig ezentúl mindenhol, szabadtéren is kötelező lesz. A határátlépéseket is szigorítják, a munkáltatókat pedig arra kérik, hogy ahol lehet, biztosítsák a home office-t. A legfontosabb döntések ismertetéséről itt írtunk bővebben.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?