Belföld, Hírek

Elképesztő! -35,5 fok hideget mértek Magyarországon – fotó

Döbbenetes! Rekordhideget mértek Magyarországon.

 

 

 

 


Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, az elmúlt napokban egyértelműen páros lábbal rúgta be az ajtót a tél Magyarországon. A rendkívüli fagyokkal tarkított időjárás napok óta hordozza magában a fagypont alatti hőmérsékleteket, melynek egyik legszembeötlőbb pillanatához érkeztünk el most.

Ma reggel a Bükk-fennsíkon található egyik töbörben döbbenetes érték született, -35,5°C-ig hűlt a levegő!…

Közzétette: Met Hír – 2021. február 13., szombat

Történt ugyanis, hogy a Bük-fennsíkon ma reggel az egyik töbörben a hőmérő mutatója egészen -35,5 Celsius fokig zuhant, ami egyfajta rekordnak is tekinthető, hiszen mint arra a Methír bejegyzése rámutat, az adatok mérése óta ez a leghidegebb hőmérséklet. ami dokumentálásra került az országban 1940 óta.

Forróvíz + extrém hideg ma reggel a Bükk-fennsíkon! A közelben lévő egyik töbörben -35,5°C-os minimumhőmérsékletet mértek!❄💦❄A fotókat köszönjük Horváth Csongornak / Lillafüred Online

Közzétette: Met Hír – 2021. február 13., szombat

Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy ez a mérőműszer nem egy OMSZ által kalibrált eszköz, így meglehet, hogy volt már ennél hidegebb is korábban, de az említett részen mindössze 2009 óta történik adatrögzítés ebből a szempontból.

Ha pedig már extrém hideg, néhány vállalkozó kedvű természetkedvelő fotókon mutatta be a forró víz és a -35 fokos hideg találkozását.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?