Belföld, Hírek

Zsiday Viktor: Orbán Viktor válságkezelése is szégyen

A befektetési szakember szerint a fejlettnek mondott világ politikusai, így a magyar kormányfő is, teljesen félreértették a helyzetet.

 

 

 

 


Magyar Hangnak Zsiday Viktor azt mondja, továbbra is úgy véli, ha egy éve két hónapra leállt volna a világ, már nem lenne gond a koronavírussal. Ázsia megtette, a fejlett nyugati világ azonban egy tavasszal egy már majdnem megnyert háborút hagyott veszni azzal, hogy nem volt képes a legkisebb önfegyelemre sem.

A befektetési szakember szerint a gazdaság nyáron már majdnem teljesen normalizálódhat. A magyarnak azonban nehezebb lesz a kilábalás, mert a kormány által a gazdaságvédelmi alapból elköltött pénzek nem ezt szolgálják. Szerinte morális kötelesség és gazdasági szükségszerűség lett volna azoknak a támogatása, akik elveszítették a munkájukat.

A kormány ezt nem lépte meg, a költségvetési hiány mégis elszállt, ráadásul

a gazdaság is beomlott és még egy csomóan meg is haltak.

A magyar gazdaságban is lesz fellendülés, ennek azonban semmi köze az Orbán-kormány intézkedéseihez. Mentőöv lehet majd, hogy az európai költekezés egy része itt csapódik le, a nyugati adófizetőkhöz került pénz az exporton át húzni fogja, illetve jön uniós pénz is.

A közgazdász szerint a fejlettnek mondott világ politikusai, így Orbán Viktor is, teljesen félreértették a helyzetet:

azt hitték, van valamiféle választás a halottak száma és a gazdaság életben tartása között, azonban ez egy tévképzet volt.

Zsiday Viktor szerint az ázsiai példa bizonyítja, hogy csak az az út járható, amely megőrzi a gazdaságot és az egészséget is, amihez nyáron sok dolgot meg kellett volna lépni. Erre nem csak Orbán, de Európa nagy része és az Egyesült Államok is képtelen volt, ami szerinte „hatalmas szégyen”.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?