Belföld

Partybuszt küldtek vonatot pótolni Pécs felé

Vizsgálatot indít a Magyar Államvasutak, miután szerintük a Volánbusz nem megfelelő járművet biztosított a Dombóvár és Pécs közötti vonatpótláshoz. Az említett vasúti pályaszakaszon vágányzár van érvényben, így Dombóvártól a vonatok helyett a Volánbusz szállítja az utasokat, vonatpótló autóbuszokkal.

 

 

 

 

Az RTL.hu egyik olvasója kereste meg a portált, miszerint csütörtök este egy partybuszt küldtek a megszokott hagyományos autóbusz helyett. A levél írója szerint a buszon üvöltött a zene, villództak a fények, a jármű közepén pedig ülések helyett egy bőrkanapé volt felállítva. A partybusz állítólag nem új jelenség a baranyai vonatpótlásban, egyesek szerint már hetek óta hadrendbe van állítva a Dombóvár-Pécs viszonylaton, de egy korábbi videó alapján már tavaly októberben is használta a Volán hasonló célra.

Azt, hogy korábban miért nem tűnt fel a MÁV-nak, hogy partybuszok szállítják az utasokat hagyományos távolsági buszok helyett, nem tudni, mindenesetre a videó szerint sokan élvezték a mozgó techno-partyt, illetve, ha az utasok ugráltak is, azzal csak azt az érzést kelthették, mintha a busz a MÁV bármelyik mellékvonalán haladna, így pedig már valóban nem sok különbség lehetett.

forrás: totalcar.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?