Hírek

Van a koronavírusnál is rosszabb? Aggasztó dologra hívták fel a figyelmet a kutatók

Megközelítőleg egy éve már annak, hogy szinte mindennap hallani lehet a hírekben a koronavírus járványról, azonban a tudósok a mostani vírusnál is durvább, fertőző betegségre szeretnék felhívni a figyelmet.

 

 

 

 


A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központban dolgozó kutatók elmondták, hogy a mostani víruson kívül rengeteg olyan kórokozó van, amely egy pillanat alatt egy globális járványt okozhat. A tudósok egy gombafajtára, a Candida Aurisra már 2016-ban felhívták a figyelmet, amely még az antibiotikumoknak is ellenáll.

Ez a baktérium főként a kórházban lévő fekvő betegeket támadja meg, majd – bekerülve a véráramba – elterjed az egész testben, ezzel súlyos betegséget és fertőzést okozva.

Ripost azt írja az oe24 információi alapján, hogy a a Candida Aurissal megfertőződő betegek 60 százaléka meghal. A hozzáértők szerint a legnagyobb probléma az, hogy a koronavírus miatt a kórházak tele vannak, emiatt nagyon óvatosnak kell lenni, hogy a fertőzés ne terjedjen az eddigieknél jóval nagyobb mértékben.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?